Kerttulin vanhusten asumispalvelun yksikössä päästiin alkukeväästä suunnittelemaan pihan kunnostusta. Yhdessä tehtyjen suunnitelmien pohjalta toteutettiin upea kokonaisuus, jossa yhdistyvät viherkeidas hyötykasveineen, kauniit kukkaistutukset ja viihtyisät oleskelupaikat. Aikaansaannosta juhlittiin juhannuksen alla uudistetulla pihalla, kuinkas muutenkaan.

Pihan suunnittelua tehtiin yhteistuumin. Asukasraadeissa kartoitettiin asukkaiden toiveita muun muassa pihalle istutettavista hyötykasveista ja kukista. Asukkaat muistelivat lapsuutensa ja nuoruutensa pihoja, joista suurin osa toiveistakin kumpusi.

Kerttulin asukasraati pihaprojektia suunnittelemassa.

Pihan kunnostukseen osallistui asukkaita kaikilta osastoilta. Pihalle istutettiin hyötykasveista muun muassa perunaa, tilliä, hernettä, porkkanaa sekä raparperia. Kehäkukat, pelargoniat ja päivänkakkarat löysivät myös pihalla paikkansa.

Kerttulin asukkaat istutus- ja kylvöpuuhissa.

Ruusuja istutettiin runsaasti, koska jokaisen osaston äitienpäiväruusut siirrettiin juhlapäivän jälkeen pihalle ilahduttamaan kaikkia pidemmäksikin aikaa. Hyötykasvien ja kukkien lisäksi pihalle istutettiin myös havuja. Istutusurakan keskellä nautiskeltiin eväistä. Pihan kunnostuksen mahdollisti osin Hemsöltä saatu lahjoitus.

Pihalla kasvaa nyt sekä kukkia että hyötykasveja.

Asukkaat osallistuvat kasvien hoitamiseen

Hemsön lahjoituksella hankittiin myös asukkaiden toivomuksesta pihakeinu katoksineen. Pihapenkit maalattiin vihreiksi, sisääntulo-ovelle tehtiin viherkeidas, vanhat pihakalusteet öljyttiin, uusia pehmusteita ostettiin penkkeihin ja pöydät koristeltiin vahakangasliinoilla. Muutosten jälkeen pihaa ei ole tunnistaa entisekseen.

Kerttulin asukkaat ovat osallistuneet kunnostusprojektin ajan kasvien kasteluun ja he jatkavat sitä myös koko kesän ajan. Pihalla kasvavien hyötykasvien anti käytetään asukkaiden iloksi.

Pihan valmistumista juhlittiin juhannuksen alla.

Pihan valmistumista juhlittiin juhannuksen alla nauttimalla lounas ulkona. Osa asukkaista innostui myös tanssimaan musiikin tahdissa. Juhla oli onnistunut ja sai monelle asukkaalle hymyn huulille. Koko pihaprojektin tarkoitus onkin ollut aikaansaada asukkaille ilon ja onnellisuuden kokemuksen tunteita. Myös asukkaiden läheiset ja yksikön henkilökunta ovat ottaneet uuden pihan ilolla vastaan. Nyt Kerttulin pihalle on mukava tulla nauttimaan kauniista istutuksista ja viettämään aikaa läheisten kanssa.