Kristiinankadun ja Rettiginrinteen Tapahtumamatot tarjoavat kaupunkitilaa esityksille ja muille toiminnoille 1.7.–31.8.2021. Maton voi varata käyttöön puoleksi tai koko päiväksi. Ohjelmassa on jo runsaasti hienoja Turku 2021 -juhlavuoden esityksiä, joihin kannattaa tutustua!

Käytä kaupunkiasi

  • Tapahtumamatot ovat käytössä joka päivä 1.7.–31.8. Rettiginrinteen maton varausmahdollisuus jatkuu myös tämän jälkeen.
  • Matolta voi varata koko päivän tai puolikkaan.
  • Varausten maksimimäärä on kolme varausta kahden viikon aikana / varaaja.
  • Varaaminen on aina maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten.
  • Muunlaisista varauksista peritään maksu yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko päivän vuokra on 20 euroa ja puolen päivän 10 euroa.

Lisätiedot:

Tapahtumamattojen idea matalan kynnyksen tapahtumatilasta on lähtöisin keskustan kehittämiseksi viime vuonna järjestetystä Sytytä Turku -kilpailusta. Mattojen toteutusta varten luodaan Käytä kaupunkiasi -konsepti, jota testataan nyt kesällä 2021 Kristiinankadun sekä Rettiginrinteen tapahtuma-alueilla. 

- Tapahtumamatolla voi myydä valmistamiaan tuotteita, pitää pop up pyöräkorjaamoa, esiintyä tai vaikka järjestää kesäjuhlat ystäväpiirin kanssa, idean kehittäjä arkkitehti Katia Salo visioi.

- Tällä hetkellä matot ovat maahan teipattuja alueita, mutta jatkossa ne voisi merkitä pysyvästi katukuvaan esimerkiksi kivetyksen avulla, Salo jatkaa.

Tapahtumamaton voi varata sähköisen Varaamo-palvelun kautta. Kokeilun tavoitteena on samalla testata automatisoidun omatoimisen varauspalvelun toimintaa ja löytää keinoja, joilla varausprosessia voidaan yksinkertaistaa.

Kristiinankadun kesäkadun Tapahtumamatto.

Esiinny itse, osallistu, tai nauti vaan!

Kaupunkilaisten varausten lisäksi Tapahtumamatoilla nähdään osana kulttuuripääkaupunkivuoden kymmenvuotisjuhlaohjelmaa toteutettavia esityksiä, jotka tuotetaan Turku 2029 -säätiön tuella. Esitykset on valittu säätiöltä avustusta hakeneiden ammattitaitelijoiden sekä harrastajien joukosta.

- Esitys- ja tapahtumatoiminta on pitkään ollut tauolla koronan vuoksi. Tapahtumamattojen esitykset tuovat elämää katukuvaan ja antavat samalla kaikille mahdollisuuden paikata esitysvajetta maksuttomien kulttuurikokemusten kautta, projektipäällikkö Minna Heiniö toteaa.

TipTop Walkers tuo sirkusta Rettiginrinteeseen.

Esitykset edustavat laajasti eri taiteenaloja. Tapahtumamatoilla esiintyvät pitkän linjan sirkusammattilaiset jonglööri Kai Kuutamo, Duo Lauri & Siiri, FlouTila sekä TipTop Walkersin puujalkahahmot. Tanssiesitykset Eira, Coco ja unelmista suurin sekä Puistopörriäiset on toteutettu yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa. Matoilla nähdään rakastettuun Pikku prinssi -klassikkoteokseen pohjautuva Prinssi 2021 -esitys sekä muusikko Kari Mäkirannan ja nukketeatteritaitelija Timo Väntsin uusi pihateatteriesitys Viisas Matti ja muita juttuja. Jousiduo-Kleio sekä Puolalanmäen lukion nuoret muusikot ilahduttavat kulkijoita useilla musiikkiesityksillä.

Osa esityksistä kutsuu katsojat mukaan osallistumaan. Tanssitaiteilija Mirva Honkasen Huonojen uutisten klinikka antaa mahdollisuuden purkaa pahaa mieltä ja stressiä keskustelun ja kehollisten harjoitteiden kautta. Turun harmonikkakerhon ja Turun tienoon senioritanssiyhdistyksen kesätanssit kutsuvat laittamaan jalalla koreasti harmonikkamusiikin tahtiin. Hartt & Makelan Dance n’ paint -performanssi puolestaan yhdistelee tanssia ja maalaamista. Kommenttiraita-yhtye tekee lauluja yleisön antamista aiheista sekä kaikista ympärillään näkemistä asioista.

Kaupunginosa/Alue: