Turun ja Tukholman saariston matkailukohteita yhteisellä alustalla esittelevä Explore Archipelago -verkkopalvelu on avautunut. Matkailijan tiedonhakua ja matkan suunnittelua helpottavat sisällöt on koottu samalle alustalle Turun kaupungin ja Tukholman Saaristosäätiön (Skärgårdsstiftelsen i Stockholms Län) johdolla. Myös kehitystyötä jatketaan yhdessä.

Uusi Explore Archipelago -verkkopalvelu lisää saariston houkuttelevuutta, esittelee kattavasti ja yhtenäisesti Turun ja Tukholman saaristoa sekä helpottaa erityisesti aluetta tuntemattomien matkailijoiden tietä saariston elämysten pariin. Se toimii jatkossa yhteisenä kanavana sekä Turun että Tukholman saaristossa matkaileville. Vastaavaa palvelua ei aiemmin ole tarjottu millään alustalla.

Mobiilikäyttöön rakennettu verkkopalvelu on suunniteltu erityisesti omatoimimatkailun tarpeisiin. Se toimii saaristossa matkailevan tukena niin ennen vierailua kuin sen aikanakin ja kokoaa tietoa saariston palveluista, käyntikohteista ja kulkuyhteyksistä. Googlen karttoja ja dataa hyödyntävälle sivustolle päivittyvät pian myös saariston lauttayhteydet ja -aikataulut, joiden data saadaan kansallisesta FINAP-liikennepalvelukatalogista.

- Uusi sivusto auttaa matkailijoita löytämään kiinnostavimmat kohteet sekä tutustumaan palvelutarjontaan helpon ja selkeän logiikan avulla. Palvelu auttaa vaikkapa kesälomareissun suunnittelussa, sanoo verkkopalvelun toteutuksesta vastanneen Archipelago Access -hankkeen projektipäällikkö Ira Lahovuo.

Verkkopalvelun ensimmäiset sisällöt Suomen osalta on koottu alueellisessa yhteistyössä Visit Turun, Visit Naantalin, Visit Paraisten ja Visit Kemiönsaaren kanssa.

- Explore Archipelago edistää hienolla tavalla alueen koko ajan tiivistyvää yhteistyötä sekä tukee erityisesti yhdessä tehtävää kansainvälistä markkinointia. Se ei korvaa alueella jo nyt olevia verkkopalveluja vaan ohjaa matkailijat tarvittaessa tarkemman tiedon lähteille, kertoo Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Verkkopalvelua on kehitetty tiiviissä yhteistyössä osana Turun kaupungin ja Tukholman Saaristosäätiön yhteistä Archipelago Access -hanketta, joka on saanut rahoitusta EU:n Central Baltic -ohjelmasta.

- Palvelulla tulee olemaan merkittävä rooli paitsi Visit Turun, myös koko saaristoalueen markkinoinnissa kansainvälisille matkailijoille. Tämä on hieno ja konkreettinen avaus myös tiiviimpään yhteistyöhön Tukholman kanssa, visioi Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén

Turun ja Tukholman välinen yhteistyö jatkuu hankkeen jälkeen, ja verkkopalvelua ylläpidetään ja jatkokehitetään yhdessä. Myös sisällöntuotanto jatkuu alueellisessa yhteistyössä.

Tutustu verkkopalveluun osoitteessa: www.explorearchipelago.com