Turun kaupungin Suuntaa lukemiseen! -projektin kutsuu kaikki nauttimaan kesästä ja kulttuurista runon ja suven päivänä 6.7.2021 Kupittaanpuistossa. GO SANATAIDE GO! -sanataidetapahtumassa lapset ja lapsiperheet voivat osallistua hauskoihin sanataidetyöpajoihin, lähteä Muumien matkaan ja tavata Kanan.

Lisätietoja

Suuntaa lukemiseen! -lastenkirjasuunnistus: Lastenkirjasuunnistus Turun tapahtumakalenterissa 

Suuntaa lukemiseen! -projekti: Suuntaa lukemiseen! -projektin verkkosivut 

Kirjan talo – Bokens hus ry: Kirjan talo – Bokens hus ry:n verkkosivut 

MML/Kohtaamispaikka Marakatti: MLL:n Varsinais-Suomen piirin verkkosivut 

Suuntaa lukemiseen! -projektin järjestämä GO SANATAIDE GO! -sanataidetapahtuma on maksuton ulkoilmatapahtuma. Ohjelmassa on huomioitu erityisesti lapsiperheet ja aktiviteetteja on koko päivän ajan klo 12–18. Näyttelyiden ja kirjojen ystävien kannattaa kurkistaa A:sta ö:hon Muumien matkassa: #MoominABC -näyttelyyn sekä lainata kirjoja Turun kaupunginkirjaston lastenosasto Saagan pyöräilevästä pop-upista. Myös Turun Sarjakuvakerho on paikalla puistossa, ja tarjolla on avoimia ja maksuttomia pop-up-sarjakuvatyöpajoja. 

Lapset voivat bongailla puistossa TEHDAS Teatterin Hattujahti -esityksen Kanan. Tapahtuman virallisena suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson.   

Kaikki mukaan sanataiteilemaan!  

Sanataidepäivän aikana Kirjan talon sanataitelijat ohjaavat maksuttomia, kaikille avoimia pop-up-sanataidetyöpajoja. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua, riittää että tulee paikalle.  

– Kirjan talon sanataiteilijat luovat sanataidepäivän, johon on helppo heittäytyä. Tekemistä löytyy koko perheelle, ja olemme iloisia, että voimme tehdä tunnetuksi sanataiteen mahdollisuuksia ja riemua, kommentoi Kirjan talon toiminnanjohtaja Petri Tähtinen.   

Runon ja suven päivän kunniaksi sanataiteesta päästään nauttimaan myös MLL:n Varsinais-Suomen piirin perhetapaamisella, kun sanataitelija vierailee lapsiperheille suunnatuilla puistotreffeillä. Avoin kohtaamispaikka Marakatti järjestää maksuttomia puistotreffejä perhetalo Heidekenin pihalla tiistaisin ja torstaisin 29.6.–5.8.2021 klo 10–12 ja 13–15.  

– Puistotreffeillä on vapaamuotoista ohjelmaa, perheiden ja lasten toiveita kuunnellen. Tarjoamme juttu- ja leikkiseuraa, temppurataa, saippuakuplailua, vesileikkejä ym. Otamme huomioon myös osallistuvien lasten iän, kertoo perhetoiminnan ohjaaja Susanna Leonsaari MLL:stä.  

Lukuintoa lastenkirjasuunnistuksesta  

Myös Suuntaa lukemiseen! -projektin lastenkirjasuunnistus on kierrettävissä sanataidepäivän aikana Kupittaanpuistossa.  

– Lastenkirjasuunnistusreittejä on Kupittaan puiston lisäksi myös Katariinassa, Runosmäessä ja Varissuolla sekä verkossa, joten sanataidepäivää voi viettää myös muualla, muistuttaa Suuntaa lukemiseen! -projektin lukukoordinaattori Henrik Hurme.  

Runoillaan, kun tavataan!  

Vaikka sanataidepäivän ohjelma onkin ensisijaisesti suunnattu lapsille ja lapsiperheille, löytyy päivän tarjonnasta katseltavaa, kuunneltavaa ja tehtävää kaiken ikäisille! Ja niin runon ja suven päivää kuin projektin sanataidepäivääkin voi viettää haluamallaan tavalla, vaikka kotona itse runoillen.  

Tapahtumassa on säävaraus. Muutokset tapahtumatietoihin ovat mahdollisia. Tarkista ajantasaiset tiedot ja mahdolliset muutokset tapahtuman sivuilta: GO SANATAIDE GO! 6.7.