Millaista on työskennellä hostellissa, joka sijaitsee vanhassa risteilyaluksessa? Suomen parhaana hostellinakin palkittu S/S Bore on tarjonnut 18-vuotiaalle Lihille hyvän kesätyökokemuksen.

Turun tekijät -juttusarjassa tutustutaan turkulaisiin työntekijöihin, jotka rakentavat turkulaisten arkea. Kesän aikana tutustutaan myös kesäsesongin työpaikkoihin. Sarjaa voi seurata Turun kaupungin verkkosivuilla sekä somessa tunnuksella #turuntekijät.

Kuka olet?

Olen Lihi, 18 vuotta ja opiskelen lukiossa ib-linjalla. Opiskelun lisäksi tykkään myös piirtää ja maalata vapaa-ajallani. 

Mitä teet työksesi?

Olen kesäkuun ajan kesätöissä laivahostelli Boressa. Työtehtäviini kuuluu mm. yleisten tilojen siivoaminen, kukkien kasteleminen ja pyykin peseminen. Avustan tietysti tarvittaessa kaikessa muussakin, mitä tulee vastaan.

Mikä Bore on?

Bore on tunnelmallinen laivahostelli, joka sijaitsee hyvällä paikalla Turun linnan ja Forum Marinumin vieressä. Boreen voi jäädä esimerkiksi yöksi, ja täällä onkin yli 100 hyttiä. Täällä on myös aamupala, sauna ja kahvila vieraita varten. Myös kokoustilauksia on paljon, ja meillä on myös sopivat tilat erilaisiin kokouksiin.

Millainen työpaikka Bore on?

Bore on mukava ja viihtyisä työpaikka, ja tykkäsin työstä heti kun aloitin. Minut otettiin hyvin vastaan ja minulle näytettiin, miten kaikki tehdään. Pomo ei myöskään ärsyyntynyt, jos en heti oppinut kaikkea. Kaikki ovat olleet todella mukavia, ja olen saanut apua aina tarvittaessa.

Kesätyöntekijänä teen aikaista aamuvuoroa, mikä on mielestäni kiva juttu. Pääsen töistä pois ennen kuin tulee todella kuuma ja saan loppupäivän nauttia vapaa-ajasta. Olen myös todella iloinen työkokemuksesta, sillä tämä on ensimmäinen kesätyöni.

Mikä on hauskin muisto töistä?

Ei tule oikein mieleen mitään ihmeellistä. Se on jäänyt mieleen, että ensimmäisinä päivinä oli vaikeaa löytää paikkoja. Eksyin todella usein, koska kaikki käytävät näyttivät niin samanlaisilta. Oli hassua juosta ympyrää ja yrittää löytää oikeisiin paikkoihin. Nyt olen kuitenkin jo tottunut.

Mitä haluaisit tehdä isona?

Harrastan piirtämistä ja maalaamista, ja haluaisin joskus tulevaisuudessa työskennellä taiteen parissa. Tämä työ on antanut hyvää työkokemusta ja olen siitä todella iloinen, mutta ei kuitenkaan muuttanut suurimpia haaveitani.

Mitä muita kesäsuunnitelmia sinulla on?

Minulla on jonkin verran koulutehtäviä, joita aion tehdä kesän aikana. Lisäksi menen ainakin Helsinkiin kavereiden kanssa. Aion myös uida paljon. Tällä hetkellä ei oikein voi mennä ulkomaille, joten pysyttelen Suomessa.