Oletko aina halunnut kokeilla suunnistusta, mutta et ole tiennyt mistä aloittaa? Turun Suunnistajilla sekä Maarian Mahdilla on monipuolisia kiintorastistoja erityyppisiin harjoituksiin kaiken tasoisille suunnistajille. Luonnossa liikkuminen tekee myös hyvää niin mielelle kuin kehollekin.

Lisätietoja suunnistuksesta ja kiintorastistoista

Turun Suunnistajat

Maarian Mahti

Turun Suunnistajan kauppa

Suunnistus on mahtava luontoliikuntalaji koko perheelle, sillä reittivalinta ja vauhti ovat täysin liikkujan päätettävissä. Kiintorastit ovat suunnistusseurojen ylläpitäminä osa Turun kaupungin ulkoliikuntapaikkoja. Turun Suunnistajat ja Maarian Mahti tarjoavat hienot puitteet omatoimiseen suunnistamiseen ympäri Turkua ja sen lähialueita.

Omatoimisuunnistus soveltuu kaiken tasoisille ikäisille suunnistuksesta kiinnostuneille liikkujille. Liikuntapalveluvastaava Anna-Kaisa Montonen haluaa kannustaa myös perheitä lähtemään yhdessä lasten kanssa retkelle rasteja etsimään. Kiintorastistot ovat mainio tapa harjoitella suunnistusta omatoimisesti ja ne mahdollistavat suunnistuksen ympäri vuoden. Useimmat kiintorastit on lisäksi varustettu rastilipuissa kiinni olevilla heijastimilla, joten ne soveltuvat myös pimeällä harjoitteluun.

Missä kiintorastit sijaitsevat?

Kiintorastit sijaitsevat laajalti ympäri Turkua ja sen lähialueita. Turun suunnistajat tarjoaa kiintorastikarttoja Lausteen, Ilpoisten, Pääskyvuoren, Halinen-Orikedon, Ruissalon, Kuninkoja-Mälikkälän sekä Impivaaran alueille Turussa. Turun alueiden karttojen lisäksi Turun Suunnistajilla on tarjolla kiintorastikarttoja lähialueille, kuten Kaarinaan (Ala-Lemu), Naantaliin (Latonpää ja Luikkionvuori) sekä Raisioon/Ruskolle (Kullaanvuori). Maarian Mahti tarjoaa kiintorastikarttoja Turussa Yli-Maarian, Taston ja Kupittaanpuiston alueille.

Kiintorastikarttojen ostaminen

Kiintorastikarttoja Turkuun ja lähialueille voi ostaa Turun Suunnistajan kaupasta:

  • 5 euroa / 1 kartta
  • 20 euroa / 5 karttaa
  • 30 euroa / 10 karttaa

Turun Suunnistajan kauppa

Karttojen mittakaavat vaihtelevat välillä 1:4 000 ja 1:10 000. Myynti tapahtuu ensisijaisesti Suunnistajan kaupassa osoitteessa Stålarminkatu 1, 20810 Turku. Luikkionvuoren ja Latonpään karttoja myydään myös Naantalin kaupungin palvelupisteessä ja Kullaanvuoren karttoja on myynnissä Raision kaupungin palvelupisteessä. Suuremmat karttamäärät (yli 20 kappaletta) sekä kartat ilman rastimerkkejä voi tilata myös osoitteesta kristian.salomaa@pp.inet.fi.