Turku saa ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun kesäyrittäjätorin. Siellä 13‒29-vuotiaat nuoret pääsevät matalalla kynnyksellä kokeilemaan yrittäjyyttä ja myymään omia tuotteita ja palveluita. Tapahtuma järjestetään Kristiinankadulla 12.7.–1.8. välisenä aikana ja on avoinna viikoittain maanantaista lauantaihin klo 9–16.

Yhteyshenkilöt:

Venla Nurminen, p. 040 6537 669, venla.nurminen@turku.fi
Emmi Järvi, p. 040 515 1327, emmi.jarvi@turku.fi
Niko Keränen, p. 040 515 6430, niko.keranen@turku.fi

Torin avajaistapahtuma lauantaina 17.7.

Kesäyrittäjätorilla vietetään avajaisia lauantaina 17.7. klo 12‒14. Ohjelmassa on inspiroivia puhujia, muun muassa sarjayrittäjä Ronny Eriksson kertoo omista kokemuksistaan sekä nuoren yrittämisen luovasta voimasta. Ronny on omistajana useassa kasvavassa yrityksessä ja hankkeessa. Hänen tunnetuimpia saavutuksiaan ovat Ambitious Africa ja Norders.

SHIFT Business Festivalin toimitusjohtaja Sini Toivonen tulee kertomaan oman tarinansa siitä, miten päätyi SHIFTin toimitusjohtajaksi ja mitä haaveita hänellä on yrittäjyyteen liittyen.

Lisäksi tori tarjoaa oppimisympäristön yrittäjyyden aloittamisesta, mukana on 4H:n yritysvastaava Saija Ojansuu, joka kertoo nuorten yrittäjien tukipalveluista. Torilla nähdään myös aloitteen keksijä Hilkka Näse sekä Turun nuorisovaltuuston Shilan Moulani. Iltapäivällä tarjotaan vielä Talous ja nuoret TATin kesäyrittäjille vapaa sana.

Avajaistapahtuman yhteydessä järjestetään myös arvonta. Ilmaisia arpoja jaetaan klo 12‒13.30 välillä ja niitä riittää sadalle ensimmäiselle. Palkintona on erilaisia tuotepaketteja, lisäksi voi voittaa kesäyrittäjän toimesta 60 euron arvoisen tilauskakun.

Tapahtumamatto – vuokraa pala kaupunkia

Haluatko itse osallistua torin toimintaan? Kesän aikana pilotoidaan osana Käytä kaupunkiasi -konseptia tapahtumamatot, joista toinen sijaitsee Kristiinankadulla kesäyrittäjätorin yhteydessä. Matto on katuun rajattu alue ja sen voi pientä maksua vastaan vuokrata käyttöön Varaamosta. Yleishyödyllisille yhdistyksille ja esityksille matto on ilmainen.

Haluatko esimerkiksi myydä tekemiäsi tuotteita tai ruokia, pitää pyöräkorjaamopäivän, opettaa jonkin taidon halukkaille, järjestää kaveripiirin kanssa minikirppiksen? Laulaa, soittaa tai tanssia? Tässä on paikka, missä sen voit tehdä, keskellä kaupunkia.

Nuorten kesäyrittäjätori sai alkunsa Sytytä Turku -kehittämiskilpailusta, jolla pyritään elävöittämään kaupungin keskustaa. Torin järjestää Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus Työpiste yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa osana Talous ja nuoret TATin valtakunnallista Kesäyrittäjä-ohjelmaa.