Tervetuloa kesäkaupunki Turkuun! Turun yliopiston kv-opiskelija Anna Ryzhova kertoo parhaat vinkkinsä siihen, miten viettää aikaa opiskelijabudjetilla Turun kesässä.

ANNA RYZHOVA

  • Anna Ryzhova on kotoisin Venäjältä. Hän on opiskellut Suomessa vuodesta 2020.
  • Anna suorittaa parhaillaan tulevaisuuden tutkimuksen maisterin tutkintoa Turun yliopistossa.
  • Hän on aiemmin opiskellut muutamissa muissa suomalaiskaupungeissa, mutta Turku on hänen mielestään paras kaupunki opiskelijoille.

Kesä on monien suosikkivuodenaika. Turku on ihana vuoden ympäri, mutta se on erityisen viehättävä kesäaikaan. Aurajoen rannat täyttyvät iloisista ihmisistä, jotka nauttivat auringosta piknikillä ystäviensä kanssa.

Turku tarjoaa paljon mahdollisuuksia ajanviettoon opiskelijabudjetilla myös kesäaikaan. Kesä on loistavaa aikaa oleilla ulkona, viettää aikaa puistoissa ja muissa luontokohteissa  - ja tietysti tutustua paikallisiin rantoihin. Alla on koottuna minun suosikkipaikkani Turun kesässä.

Ruissalo

Yksi parhaista kesäkohteista on Ruissalon saari. Sinne meno on jo itsessään seikkailu. Kesäaikaan paras tapa on hypätä Föli-vesibussin kyytiin. Se maksaa saman kuin normaali bussikin - vain 1.70 € opiskelijoille. Saarella voit nauttia suuresta rannasta ja siemailla kahvia kivassa kesäkahvilassa. Jos haluat tutustua saaren luontoon, kannattaa ottaa pyörä mukaan. Vinkki: voit ottaa pyöräsi vesibussiin ilmaiseksi.

ruissalo.jpg
Kuva: Anna Ryzhova

Naantali

Naantali on historiallinen kaupunki lähellä Turkua. Bussilla sinne pääsee Turusta puolessa tunnissa. Naantalista löydät paljon ihania puutaloja. Mikä parasta, Naantani on Muumimaailman kotikaupunki. Sieltä löytyvät muumit taloineen. Käynti Muumimaailmassa on taianomainen kokemus ja tilaisuus hypätä satumaailmaan.

Alle kilometrin päästä Naantalin pääbussipysäkistä löydät Kuparivuoren. Siellä sinua odottaa ihanat merimaisemat, jotka kannattaa tallettaa valokuviksi puhelimeen.

naantali.jpg
Kuva: Anna Ryzhova

Kuuvuori

Jos asut Yo-kylässä, Kuuvuori on upea paikka viettää iltaa ja katsella auringonlaskua, sillä se löytyy aivan Yo-kylän vierestä. Se on myös hyvä paikka piknikille.

          Kuva: Anna Ryzhova

Kupittaanpuisto

Kupittaanpuisto on suurin ja vanhin kaupunkipuisto Suomessa. Kupittaanpuistosta voit löytää monia eri eläimiä ja lintuja. Se on myös hyvä kohde uintireissulle, sillä siellä on maauimala sekä myös urheiluhalli. Pääsymaksu maauimalaan on opiskelijoilta vain 3.50 €. Sieltä löytyy muutama uima-allas sekä iso liukumäki.

Kuva: Anna Ryzhova

Katariinanlaakso

Katariinanlaakso on suuri luonnonpuisto. Siellä onlehtoja, kallionalusmetsää, männiköitä ja ketoja. Jos pidät oravista, Katariinanlaakso on ehdoton käyntikohde, sillä siellä voit nähdä niitä paljon. Muista ottaa mukaan jotakin pientä oraville sopivaa syötävää - kuten pähkinöitä tai siemeniä - jos tahdot hemmotella niitä.

orava.jpg
Kuva: Anna Ryzhova

Ispoisten uimaranta

Jos mielit uimaan, on Ispoisten uimaranta siihen oiva vaihtoehto. Tämä suuri ranta sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Rannalta löytyy sauna, joten se on myös suosittu avantouintipaikka talvisin.

ispoinen.jpg
Kuva: Anna Ryzhova