Turun kaupungin koronarokotuksen ajanvaraus on auki kaikille yli 16-vuotiaille ja 12─15-vuotiaille riskiryhmäläisille.

Rokotusajanvaraus:

  1. Soita koronarokotuspuhelimeen: Koronarokotuspuhelin p. 02 266 0159 (ma-pe klo 8-14)
     
  2. Yli 16-vuotiaat voivat varaa ajan myös sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta: turku.fi/eterveyspalvelut
     
  3. Yli 18-vuotiaat voivat ilmoittautua otanrokotteen.turku.fi- palveluun:

Turun kaupungin koronarokotuksen ajanvaraus on auki kaikille yli 16-vuotiaille ja 12─15-vuotiaille riskiryhmäläisille. Rokotusajan voi varata puhelimitse soittamalla Koronarokotuspuhelimeen p. 02 266 0159 (ma-pe klo 8–14). 16–17-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen myös eTerveyspalveluiden (turku.fi/eterveyspalvelut) kautta. 

─ Haluamme kaikin keinoin välttää uudet etäopetusjaksot syyslukukaudella, toteaa kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen. Varattavat ajat sijoittuvat pääasiassa elokuun alkuun. Varaamalla rokotusajan opiskelijat voivat varmistaa, että koulujen alkaessa rokotekattavuus opiskelijoiden keskuudessa on mahdollisimman laaja. Rokotukset ovat vapaaehtoisia. 12–17-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Ajanvaraus eTerveyspalveluiden kautta vaatii vahvan tunnistautumisen 16–17-vuotiaalta tai puolesta-asiointioikeuden huoltajalta. Yli 18-vuotiaat opiskelijat voivat käyttää myös kolmikielistä otanrokotteen.turku.fi-palvelua. Täysi-ikäisen puolesta asiointia varten tarvitaan aina kirjallinen asiointivaltakirja tai sähköinen puolesta-asioinnin sopimus.

Riskiryhmiin kuuluvien 12─15-vuotiaiden ajanvarauksen voi tehdä vain koronarokotuspuhelimen kautta. Riskiryhmämääritelmät ovat samat kuin aikuisilla. Poikkeuksena aikuisten riskiryhmiin on ainoastaan ylipaino, jonka arvioimiseksi THL suosittelee käytettävän lasten painoindeksiä eli ISO-BMI:tä. Riskiryhmiin kuulumattomien 12─15-vuotiaiden rokotuksista kerrotaan lisää myöhemmin syksyllä.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

27.7. alkaen Messukeskuksella Pop-up rokotusjono

Messukeskuksessa voi tiistaista 27.7. alkaen pieni määrä turkulaisia saada ensimmäinen koronarokotteen ilman ajanvarausta pop up -rokotusjonosta. Päiväkohtaiseen jonoon otetaan ensimmäisessä vaiheessa arkisin enintään 50 turkulaista. Jonottajille jaetaan vuoronumerot Messukeskuksen sisäänkäynnin yhteydessä. Rokotuksen voi saada Messukeskuksen pop up -rokotusjonosta 13.8. asti. Lue lisää Messukeskusken Pop- up -jonosta

Ajankohtaiset koronaan ja rokotuksiin liittyvät tiedot päivittyvät nettisivuille

Koko kesän ajan ajantasaisin tieto Turun koronatilanteesta ja rokotuksista löytyy nettisivuilta: