Kulttuuripääkaupungin merkkivuoden taideprojekti kutsuu Turun alueen yhteisöt mukaan maataideteoksen toteuttamiseen. Muodonmuutos-teokseen osallistutaan luomalla luonnonmateriaaleista omaa maataidetta Varsinais-Suomen maakuntakala silakan muodossa.

Muodonmuutos-teos rakentuu maataidesilakoista, joiden kuvia kerätään suureksi silakkaparveksi Turun päivään 19.9. asti. Projekti huipentuu Turun päivänä, jolloin tehdään yhdessä suursilakka-maataideteos Halisiin.

Maataidesilakan tekeminen on helppoa

Rakentakaa luonnonmateriaaleista iso tai pieni silakan muotoinen maataideteos, kuvatkaa se ja julkaiskaa kuva sosiaalisessa mediassa tunnisteella #maataidesilakka. Mikäli ette halua tai voi käyttää #-julkaisua, osallistua voi myös lataamalla kuvan mukaan osoitteessa https://bit.ly/maataidesilakka.

Maataidesilakan voi tehdä esimerkiksi niitetyistä vieraslajeista, oksista, kävyistä, kivistä, havunneulasista, leikata sen pitkään nurmikkoon, pinota klapit silakan muotoon, istuttamalla siemeniä, kasata kitketyistä rikkaruohoista, muotoilla hiekasta – mitä ikinä keksittekään!  Muistakaa kuitenkin, että ette kerää rauhoitettuja kasveja tai revi eläviä kasveja turhaan. Osallistukaa materiaaleilla, jotka joka tapauksessa poistettaisiin tai jotka ovat jo valmiiksi irronneet. 

Maataidesilakoita tekemällä on tavoitteena suunnata ajatukset vesistöjen tilaan ja kalojen elinolosuhteisiin. Samalla huomio kiinnittyy myös teoksen ympäristöön, sen materiaaleihin ja mittakaavoihin.

Kollasi eri luonnonmateriaaleista tehdyistä maataidesilakoista.

Muutamalla nopeimmalla yhteisöllä on mahdollisuus pyytää vetäjä ohjaamaan maataidesilakan tekoa. Yhteydenotot projektista vastaavaan taiteilija Nina Luostariseen, nluostarinen@gmail.com. Osallistuminen on helppoa ja nopeaa myös omin voimin ja ideoin. Maataidesilakoiden tekeminen sopii kaiken ikäisille, eikä vaadi erityisosaamista.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Muodonmuutos-maataideprojekti toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.