Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailu laajenee ensimmäisen vuoden menestyksen innoittamana valtakunnallisesti avoimeksi kaikille lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.  

Kansallisessa kilpailussa etsitään tieteen ja teknologian keinoin ratkaisuja kansainvälisiin ongelmiin, jotka koskettavat koko planeettaa ja ihmiskuntaa. Kilpailu kannustaa nuoria löytämään tekniikan alan ja luonnontieteiden lukemattomat ura- ja opiskelumahdollisuudet sekä lisäämään eri toimijoiden välistä yhteistyötä.   

Aiheiden kirjo oli jo viime vuonna valtava. Voittajatyöksi valittiin 41 kilpailutöiden joukosta Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion opiskelijoiden Niklas Ahteen, Eetu Haataisen ja Elmeri Juutin mobiilisovellus, joka auttaa kaupunkilaisia välttämään haitallista melua arkipäiväisessä elämässä. Tämänvuotinen tiedekilpailu avataan 11.8.2021, ja parhaat ideat palkitaan huippupalkinnoin huhtikuussa 2022.  

Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailun järjestävät Turun kaupunki ja Bayer yhteistyössä korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Kaupungin osalta toteutuksesta vastaa STEAM Turku.   

Tiedekilpailun valtakunnallisen lanseerauksen kunniaksi järjestämme keskiviikkona 11.8. avoimen mediatilaisuuden, jossa kerromme mm. millaisia innovaattoreita Suomi tarvitsee ja miten tiede ja teknologia voivat pelastaa planeetan ja ihmisen – nyt ja tulevaisuudessa.  

Aika: 11.8.2021 klo 10  

Tilaisuus on virtuaalinen Teamsissa. Tilaisuuteen liitytään tämän linkin kautta: Tiedekilpailun avaustilaisuus 11.8. klo 10 

Tervetuloa mediatilaisuuteen! Tilaisuus on osittain englanninkielinen.  

Ohjelma:  

Turku menestyy kaupungin, korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyöllä
Minna Arve, Turun kaupunki 

Science, Sustainability and Talents – Ingredients for Success
Miriam Holstein, toimitusjohtaja, Bayer Nordic  

Tulevaisuuden innovaatio-osaaminen
Mika Hannula, Turun yliopiston vararehtori, Teknologiakampus Turun johtaja 

Viime vuoden kilpailijoiden ja sponsorien tervehdykset