Turku sai ensimmäistä kertaa tänä kesänä oman nuorille suunnatun kesäyrittäjätorin. Tori toteutettiin Kristiinankadun uudella kesäkadulla 12.7.–1.8. Torilla 13‒29-vuotiaat nuoret pääsivät matalalla kynnyksellä kokeilemaan yrittäjyyttä ja myymään omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Yhteyshenkilö: 

Venla Nurminen, venla.nurminen@turku.fi, p. 040 6537 669

Tapahtuma sai nuoret kesäyrittäjät syttymään

Nuoret kesäyrittäjät olivat innoissaan saamastaan mahdollisuudesta kokeilla yrittäjyyttä. Tapahtuman käytännön järjestelyt ja puitteet toimivat kesäyrittäjien mukaan loistavasti. Kesätorin sijainti Kristiinankadulla sai paljon kiitosta. 

Nuoret kokivat saavansa ainutlaatuisen tilaisuuden päästä verkostoitumaan keskenään ja eteenpäin oman yrityksensä kanssa. Hyvä palaute asiakkailta antoi itseluottamusta ja uskallusta itsenäiseen työskentelyyn. Hyvä yhteishenki innosti heitä kannustamaan ja markkinoimaan myös naapurikojujen yrittäjiä.

–Sijainti on tosi hyvä ja kiva, että on mökit eikä telttoja. Työntekijät ja muut yrittäjät ovat olleet tosi mukavia, on ollut helppo puhua heille ja pyytää apua tarvittaessa. Tällaiset tilaisuudet ovat tarpeellisia nuorille yrittäjille – en ole ennen nähnyt Turussa vastaavaa ja kaupungin kautta oli helppo hakea mukaan, mikä on tosi hyvä, taidetuotteiden myyjä kertoo.

‒ Tori on ehdottomasti tarpeellinen – nuorille matalan kynnyksen juttu. Kaikista nuorimmilla ei välttämättä ole muita mahdollisuuksia päästä myymään tuotteitaan. Olisi hienoa nähdä, että tapahtuma saa jatkoa. Kolme viikkoa on hyvä aika, kommentoi käsitöitä myynyt yrittäjä.

– Nuoret saavat tästä paljon itsevarmuutta. Mökit olivat loistavat ja paikka oli tosi hyvä. Kävelykatu oli hyvä idea ja kokonaisuus antoi ammattimaisen kuvan. On iso plussa, kun saa tällaisen mahdollisuuden, ettei tarvitse maksaa vuokraa mökeistä. Oli myös tosi hyvä, että myyntiaikoja oli tarjolla kolmen viikon ajan ja heinäkuu on myös hyvä ajankohta – voisi olla heti heinäkuun alusta, kun on enemmän porukkaa liikkeellä, taidetuotteiden myyjä toteaa. 

Kesäyrittäjätori antoi nuorille arvokasta kokemusta yrittäjyydestä

‒ Mielestämme Turun kesäyrittäjätori on valtakunnallisesti positiivinen poikkeus ja panostus nuorten yrittäjyyden tukemiseksi, jota toivon mukaan kehitetään entisestään tulevina vuosina. Nuoret saivat tästä arvokasta kokemusta asiakaspalvelusta, yrittäjyydestä ja osaamisen sanoittamisesta. Olemme kuulleet nuorilta paljon positiivista palautetta siitä, että moni on päässyt ensimmäistä kertaa myymään näin näkyvästi omia tuotteitaan, päässyt kuulemaan asiakkaiden palautteita ja tutustunut muihin nuoriin yrittäjiin. Suuri yllätys monelle on se, miten paljon vuorovaikutusta ja palautetta ohikulkijoilta saa, kun ympärille on rakennettu selkeä tapahtuma - tämä on arvokasta myös tuotekehitystä ja itsetunnon vahvistumista ajatellen, TAT kesäyrittäjä -ohjelman mentorit Emmi Järvi ja Niko Keränen toteavat.

Nuorten kesäyrittäjätori sai alkunsa Sytytä Turku -kehittämiskilpailusta, jolla pyritään elävöittämään kaupungin keskustaa. Torin järjestää Turun kaupungin työllisyyspalveluiden Työpiste yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa osana Talous ja nuoret TATin valtakunnallista Kesäyrittäjä-ohjelmaa.