Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseen tarvitaan kaupungin toimien lisäksi mukaan kuntalaiset sekä yritykset. 1,5 asteen kampanja haluaa kannustaa pohtimaan itselle sopivia ilmastoystävällisiä tapoja.

Mikä ihmeen Kylmääki Turus?

  • Kylmääki Turus on Turun kaupungin ilmastokampanjan slogan. Se kertoo turkulaisten ylpeydestä omasta kotikaupungistaan, joka on edelläkävijä ilmastoasioissa. Se kertoo myös yhteistyöstä ­– me kaikki voimme olla mukana tekemässä Turusta hiilineutraalia vuoteen 2029 mennessä. Annetaan siis kylmää kyytiä ilmaston lämpenemiselle.

Kylmääki Turus -ilmastoystävällisen elämäntavan pitää olla mahdollista

Turun kaupunkialue on onnistunut jo puolittamaan päästönsä vuoden 1990 tasosta. Saavutus on todella merkittävä, koska alueen asukasmäärä ja elinkeinoelämä ovat kasvaneet tuona aikana. Suurimmat päästövähennykset on tehty energiasektorilla, sähkön ja kaukolämmön tuotannossa.

Jotta yksittäinen turkulainen voi vähentää päästöjään omilla valinnoillaan, pitää olla mistä valita. Tämä kampanja kokoaa sinulle kaupunkiorganisaation tuottamia palveluja, joita valitsemalla voit elää ilmaston kannalta kestävämmin. 

Mukana omilla teoillaan on jo 16 toimijaa ja yksittäisten valintamahdollisuuksien määrä kasvaa koko ajan

Kampanja etenee syksyn aikana. Seuraa kaupungin tilejä Facebookissa, Intagramissa jaTwitterissä sekä osallistu keskusteluun ja jaa omat ilmastovinkkisi aihetunnisteilla #hiilineutraali2029 #turku #kylmääki