Turun Tuomiokirkontorilla viihtyi hellekesän houkuttelemana kaikkiaan yli 140 000 kävijää. Kesän 2021 suurterassi sai kiitosta tunnelmallisuudestaan ja työllisti yhteensä yli 60 eri alojen työntekijää.

Kirkkopuiston Terassin kesä 2021:

  • 140 0000 kävijää
  • 86 aukiolopäivää
  • yli 60 työllistettyä työntekijää
  • 10 ravintola-alan toimijaa
  • 23 levynpyörittäjää 
  • 12 jazz-kokoonpanoa
  • 3 design-markettipäivää
  • 2 olut- ja viinifestivaalia
  • 0 järjestyshäiriötä

Yhteisterassin ansiosta Vanhankaupungin alue sai nauttia elämän vilinästä myös tänä kesänä. Koronatilanne huomioitiin järjestelyissä ja väljäksi suunniteltu alue pystyi palvelemaan turvallisin välimatkoin. 

Kesäterassi toi piristystä paikallisille ravintoloitsijoille ja yrittäjille, mutta myös elämyksellisyyttä kaupunkilaisten päiviin. Alueella viihdyttiin niin lounashetkinä, after workeilla, jazz-konserteissa kuin kirjan kanssa puistossa oleskellen.

– Jo toistamiseen onnistunut terassitoteutus tuntuu vakiintuneen osaksi keskustan elämää ja kesäistä Turkua. Oli ilo seurata, kun terassilla ja puistoalueella kohtasivat niin nuoret kuin vanhat, kaveriporukat ja lapsiperheet, kertoo Kirkkopuiston Terassin tuottaja Samuli Pasanen.

Kaupunkikulttuurin elävöittäminen ja leppoisa tunnelma keräsivät kiitosta

Kirkkopuiston Terassilla painottuivat tänä vuonna monipuoliset ja maksuttomat kulttuurikokemukset. Keskiviikkoisin Tuomiokirkonpuiston puolella järjestettiin Cathedral Park Jazz -konserttisarja ja torstaisin musiikkipuolen antiin osallistuivat paikalliset vaihtuvat DJ:t.

Kesän aikana kolmena sunnuntaina järjestettiin Design Sundays -myyntitapahtumia. Ihmisvirtaa veti puoleensa erityisesti suosittu artesaaniolutfestivaali Turku Craft Beer Park ja laadukkaisiin viineihin erikoistunut Viinipuisto-tapahtuma. Lisäksi alueella pystyi kokemaan monien eri taiteilijoiden esityksiä ja pysyviä taideinstallaatioita.

Kävijäpalautteessa onkin painottunut nimenomaan kiitokset alueen viihtyisyydestä ja tunnelmallisuudesta. Lisäksi positiivista palautetta on saatu esteettömyyden huomioimisesta.

Terassitoiminta jatkuu taas ensi vuonna

Suurterassi toimi tärkeänä työllistäjänä jatkuvasti muuttuvien rajoitusten koettelemille ravintoloille. Yhteensä terassitoiminta loi työtä yli 60 työntekijälle.

Kuvat: Roosa Karhu

Kirkkopuiston Terassin operaattorina toimii Turku Food & Wine Fest Oy, joka järjesti kesäterassia myös viime vuonna. Yritys voitti alkuvuodesta kaupungin kilpailutuksen, jonka myötä sillä on oikeus järjestää yhteisterassia Tuomiokirkontorilla myös seuraavana kahtena kesänä sekä mahdollisuus hakea jatkoaikaa.

–Alue ei ole vielä valmis, vaan opimme taas tästä kesästä parannettavia kohtia ja tulemme kehittämään terassiympäristöä vielä viihtyisämmäksi ensi vuonna, kertoo Samuli Pasanen, joka toimii myös Turku Food & Wine Fest Oy:n toimitusjohtajana.

–Tämän paremmin ei kuitenkaan kesä olisi voinut mennäkään. Suuret kiitokset ansaitsevat kaikki kävijät, ravintoloitsijamme, hyvät työkaverit ja lukuisat tärkeät yhteistyökumppanimme.