Ikääntyneiden liikuntapalveluja uudistetaan tänä syksynä vastaamaan entistä paremmin ikääntyneiden asiakkaiden tarpeisiin. Uutta toimintaa on kehitetty asiakaspalautteen pohjalta sekä järjestämällä vaikuttavia, tutkittuun tietoon pohjautuvia palveluja. Syyskaudella aloitetaan uusi ryhmäliikuntatuote KuntoVoiTas aikaisemman Kuntokonkarit-tuotteen tilalle.

Uudessa KuntoVoiTas-ryhmätoiminnassa samassa ryhmässä voivat harjoitella eri kuntoiset iäkkäät ihmiset, sillä liikkeistä on aina tarjolla useita eritasoisia vaihtoehtoja. KuntoVoiTas-ryhmien tavoitteena on nauttia ja pitää hauskaa liikunnan parissa sekä ylläpitää yksinkertaisten ja tehokkaiden liikkeiden avulla iäkkäille tärkeitä liikkumisen osa-alueita, kuten lihasvoimaa ja tasapainoa. Lisäksi ryhmissä opetellaan uusia taitoja muun muassa koordinaatio- ja ketteryysharjoitteiden avulla.

“Uusien KuntoVoiTas-ryhmien parissa seniorit pääsevät nauttimaan liikunnasta laadukkaiden tuntien parissa, ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien kanssa. KuntoVoiTas-harjoittelun avulla voi edistää omaa terveyttään, ehkäistä kaatumisia, ylläpitää toimintakykyä, sekä kerätä itselleen liikunnan kaikki mahtavat hyödyt turvallisessa ja motivoivassa ympäristössä. Ennen kaikkea on tarkoitus pitää hauskaa”, toteaa Voimaa vanhuuteen hankkeen projektipäällikkö Saija Kultala.

Tuotteen ovat suunnitelleet kokeneet liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaiset. Harjoittelu toteutuu liikuntasalissa eri välineitä sekä kehon painoa hyödyntäen. Edullisella kausimaksulla asiakas voi osallistua kaikkiin KuntoVoiTas-ryhmiin, joita järjestetään eri puolilla kaupunkia.

Urheiluseuroissa paljon liikuntavaihtoehtoja ikäihmisille!

Moni turkulainen urheiluseura järjestää myös liikuntaryhmiä senioreille. Seurojen toiminnassa on runsaasti eri lajeja ja liikuntamuotoja tarjolla, joihin voi osallistua seuran kautta edullisella kausimaksulla tai kertamaksuilla. Seurojen toimintaan voi tutustua seurojen nettisivuilla tai ottamalla yhteyttä suoraan seuraan. Senioreille toimintaa järjestävät seurat ja yhdistykset on koottu sivulle: Liikuntaseuroja senioreille.

 

Uudesta KuntoVoiTas-toiminnasta voit lukea lisää osoitteessa: turku.fi/kuntovoitas

tai ota yhteyttä lilja.ohman@turku.fi p. 050 554 6218