Pyrimme olemaan ostamatta mitään (pois luettuna elämisen kannalta oleelliset ostokset, kuten ruoka) ajalla 6.9.-27.11.2021.

Tulemme jakamaan Instagramin puolella onnistumisiamme ja mahdollisesti myös epäonnistumisiamme haasteen tiimoilta. Lisäksi joka maanantai jaamme vinkkivideon haasteen onnistuneeseen toteuttamiseen.

Innostuitko sinäkin? Tule mukaan toteuttamaan haastetta ja kerro omista kokemuksistasi somessa tägäämällä meidät mukaan. Voit myös vain seurata meidän onnistumista haasteen parissa tunnuksella #KirjastonOstolakko.

Haasteella tuemme Turun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2029. Se on rohkea tavoite, ja mukaan tarvitaan kaikki kaupunkilaiset. 1,5 asteen elämä on kampanja, jonka avulla Turku haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä.

On myös hyvä muistaa, että ilmastoystävällinen elämä ei ole luopumista ja kurjuutta, vaan se tuo myös terveyttä ja hyvinvointia elämäämme ja synnyttää parhaimmillaan uutta liiketoimintaa.

Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.