Turun kouluterveydenhuolto on nyt rokottanut koululaiset koronarokotusten 1. annoksilla. Jatkossa kouluterveydenhuolto antaa rokotteen 1. annoksia pop up -päivissä eri puolilla Turkua. Lähiviikkoina kouluissa aloitetaan vuosittaiset terveystarkastukset.

Toimi näin lievissäkin koronatartuntaan viittaavissa oireissa:

  • Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa tai
  • Ota yhteyttä koululaisten koronaneuvontapuhelimeen 02 266 2012, ma-pe klo 8-11

Pop-up koronarokotustapahtumat Turussa:

 

 

Turun kaupungin kouluterveydenhuolto on nyt rokottanut 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat koululaiset koronarokotusten 1. annoksilla. Rokotetut oppilaat ovat saaneet toisen annoksen rokotusajat myöhemmälle syksyyn. Ne koululaiset, jotka tarvitsevat koronarokotteen 1. annoksen voivat osallistua eri puolilla Turkua järjestettäviin pop up -koronarokotustapahtumiin. Pop up -päivinä rokotetaan myös niitä koululaisia, jotka syksyn aikana täyttävät 12 vuotta. Rokotustapahtumapäivistä tiedotetaan erikseen Wilman kautta ja turku.fi/pop-up-koronarokotus-sivulla.

Vuosittaiset terveystarkastukset kouluilla käynnistyvät

Kouluterveydenhuollon vuosittaiset terveystarkastukset käynnistyvät kouluilla lähiviikkoina ja terveydenhoitajat tiedottavat niistä lukuvuoden aikana luokkakohtaisesti tarkastusajankohdan lähestyessä. Terveydenhoitajat ovat kouluilla tavattavissa erikseen ilmoitettuina asioimisaikoina. Koululaiset ja huoltajat voivat lähettää yhteydenottopyynnön mm. Wilman kautta. Mikäli oppilas sairastuu koulupäivän aikana, opettaja ohjaa hänet kotiin.

Kouluun vain täysin terveenä ja koronaohjeistuksia noudattaen

Kouluterveydenhuolto muistuttaa, että kouluun voi tulla ainoastaan täysin terveenä ja on tärkeää noudattaa koulujen antamia koronaohjeistuksia. Lievienkin hengitystie- ja vatsaoireiden takia on jäätävä kotiin ja hakeuduttava herkästi koronatestiin.

Omaolo-palvelun lisäksi oppilas tai huoltaja voi ottaa yhteyttä koululaisten koronaneuvontapuhelimeen 02 266 2012, joka palvelee arkipäivisin klo 8-11. Puhelimeen vastaavat kouluterveydenhoitajat oman työssä ohessa ja takaisinsoitto tulee saman päivän aikana.