Turun liikuntapalvelut toivottavat lämpimästi tervetulleiksi liikkumaan taas yhdessä – syyskausi käynnistyi maanantaina 6.9.

Kaikenikäisten harrastustoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Liikuntapaikoilla ja -tunneilla noudatetaan turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaa sekä muita viranomaisohjeita. Sairaana ei saa tulla liikuntapaikoille.

Uimahallien ohjatuilla liikuntatunneilla osallistujamäärää rajataan, paikkoja on rajoitetusti turvavälien toteutumisen varmistamiseksi.  

– Ohjatut tunnit ovat käynnistyneet ja tällekin viikolle on vielä tilaa, kertoo uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen

Tunnit varataan ennakkoon verkkosivujen kautta: 

 

Tämän syksyn uutuustuote on opiskelijaranneke, jolla opiskelijat pääsevät nyt treenaamaan kaupungin uimahalleihin, kuntosaleille sekä Parkin tekojääradalle vain kymmenellä eurolla kuussa. 

Turku pilotoi syksyllä digitaalisen HeiaHeia-hyvinvointisovelluksen maksutta 500 aikuiselle, jotka tarvitsevat tsemppausta liikunnallisesti aktiivisen elämäntavan toteuttamiseksi. 1.9. alkaneeseen kampanjaan mahtuu vielä mukaan.

Liikuntaluuri on liikunnan infopuhelin, johon soittamalla saa tietoa Turun liikuntamahdollisuuksista ja ohjatuista liikuntapalveluista. Puheluun vastaavat kaupungin liikuntapalveluvastaavat.

  • Palvelunumero 040 529 9346 ma–pe klo 9–10

Luvassa monipuolinen liikuntasyksy! 

Liikuntapalveluiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy tekemistä lapsille ja nuorille, aikuisille, ikääntyville sekä soveltavan liikunnan erityisryhmille. 

– Tarjoamme edellisvuosien tapaan laajan kattauksen liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille turkulaisille. Pandemiatilanne ei ole vielä ohi, mutta olemme jo yli vuoden ajan kerryttäneet hyvää kokemusta terveysturvallisten liikuntamahdollisuuksien järjestämisestä haastavissa ja alati muuttuvissa olosuhteissa, toteaa liikuntapalvelupäällikkö Esko Halonen liikunnallisen elämäntavan yksiköstä.  

– Voimassa olevat viranomaisohjeistukset on otettu hyvin tarkkaan huomioon toiminnan suunnittelussa, koska ainoastaan tällä tavoin voimme tarjota turvallisen liikuntahetken sekä asiakkaillemme että toiminnassa mukana olevalle henkilökunnalle, Halonen lisää.  

Lasten liikunnan ihmemaan syyskausi 12.9.–5.12.2021 sunnuntaisin klo 17–19 Aunelan palloiluhallissa, Haarlan ja Hepokullan koulussa, Ilpoisten palloiluhallissa, Moision liikuntahallissa ja Varissuon koulussa. 

Kupittaan urheiluhallilla klo 17–19.30 

Toiminta on maksutonta ja valvottua, mutta ei ohjattua. Aikuinen tarvitaan mukaan.  

Liikkuva koulu -toiminta on käynnissä 1–6 luokkien LiiKe-kerhoissa 6.9.–10.12.2021 (ei viikolla 41). LiiKe-kerhoissa harjoitellaan monipuolisesti perusliikuntataitoja. Lisätietoja koulun Liikkuva koulu -yhdysopettajalta. 

Yläkoulujen harrasteaikaikkuna -toiminta on tiistaisin 7.9.–7.12.2021 klo 14–16 yhdeksällä koululla seuraohjaajien vetäminä. Lajeina koripallo, sähly, jooga, parkour, akrobatia, capoeira, sirkus, futsal, crossfit ja kuntonyrkkeily.  

Nuorten harrasteliikuntatuote Mihi (13–19-vuotiaille) sisältää n. 30 maksutonta vuoroa eri puolilla Turkua. Lajeina mm. kuntosalia, taekwondoa, capoeiraa, harrastejääkiekkoa, jalkapalloa, futsalia, dance workoutia, show jazzia, baseballia, rugbya, lacrossea, brassijujutsua, parkouria, skeittailua, koripalloa ja biljardia. Mihin syyskausi on 6.9.–10.12.2021 

Lasten soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, jotka etsivät itselleen mukavaa harrastusta. Tarjolla on mm. Nallepainia, tanssia, keilailua, sirkusliikuntaa, uintia, jumppaa, luistelua ja salibandyä. Katso aikataulut turku.fi/soveltavaliikunta lisätietoja-kohdasta.  

Soveltava ihmemaa alkaa 12.9 Aunelan palloiluhallissa, jossa paikalla on kaksi erityisliikunnanohjaajaa opastamassa välineisiin ja ohjaamassa toimintaan klo 17.30–18.30.  

Maahanmuuttajalapset ja -nuoret ovat tervetulleita kaikkiin Turun kaupungin tarjoamiin palveluihin. Tarjolla on mm. erilaisia kausittain vaihtuvia liikuntaryhmiä. Lisäksi monikulttuuriset kerhot ovat avoimia kaikille turkulaisille.  

Aikuisten leikkipuistojumpat sopivat leikkipuistoikäisten vanhemmille tai kenelle tahansa jumpasta kiinnostuneelle. Tunnille voi tulla lasten kanssa tai ilman. Jumpassa hyödynnetään leikkipuiston välineitä ja vastuskuminauhaa tehokkaaseen lihaskuntoharjoitteluun. Jumppa on maksuton, ei ilmoittautumista, välineet saa lainaan ohjaajalta.  

Naisten Leidit liikkeellä ja miesten Kunnon äijät kuntoilukalentereissa on tarjontaa kaiken kuntoisille liikkujille. Helpoilla vuoroilla pienistä vaivoistakin kärsivät voivat turvallisesti kohottaa kuntoa ja edistyneillä vuoroilla meno on reippaampaa. Lajivalikoima on runsas ja toimintaa on eri puolilla kaupunkia. Jäsenkortilla voit liikkua vapaasti kaikissa viikko-ohjelman ryhmissä. Joihinkin ryhmiin ilmoittaudutaan ennakkoon.    

Ylipainoisten omat ryhmät, naisten Ihanaiset naiset (Kurssi täynnä!) - ja miesten Raskas sarja -liikuntakurssit on suunnattu alle 65-vuotiaille, joiden painoindeksi on vähintään 30 ja jotka eivät ole liikkuneet pitkään aikaan. 1–3 kertaa viikossa kokoontuvassa ryhmässä harrastetaan painonhallintaan hyvin sopivaa perusliikuntaa. Kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon.  

Kimmoke-rannekkeella pääsevät tiettyjä Kelan tukia saavat 17–64-vuotiaat turkulaiset liikkumaan Turun kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleihin sekä nauttimaan kulttuurista. 

Yli 65-vuotiaille turkulaisille tarkoitetulla Seniorirannekeella pääsee liikkumaan kaupungin uimalaitoksiin, kuntosaleihin sekä nauttimaan kulttuuritarjonnasta. Uusi KuntoVoiTas-ryhmäliikuntatuote tarjoaa monipuolista voima-, tasapaino-, liikkuvuusharjoittelua senioreille. 

 

Yli 75-vuotiaat pääsevät parantamaan kuntoaan maksuttomissa Voitas-tehoryhmissä, joissa harjoitellaan kuntosalilla kaksi kertaa viikossa. Harjoittelun myötä lihasvoima lisääntyy, tasapaino paranee ja liikkuminen sekä arkitoimet helpottuvat. Ryhmä sopii erityisesti ikääntyneille, joilla on lieviä liikkumisen haasteita, mutta ei vielä säännöllistä liikuntaharrastusta ja jotka liikkuvat ilman apuvälineitä sekä pärjäävät kotona itsenäisesti ilman palveluja. Ryhmiä on eri puolilla kaupunkia, ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen: p. 044 082 0253.

Monipuolista soveltavaa liikuntaa on tarjolla henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus, muu liikkumisrajoitus, toimintakyvyn haitta tai liikkumisen apuväline arjen toiminnoissa. Liikunnassa erityistä tukea tarvitseville aikuisille järjestetään mm. vesijumppaa, kelkkajääkiekkoa, lavatanssijumppaa ja kuntosalitoimintaa. Saattajakortilla saa avustajan maksutta mukaansa liikuntapaikoille ja kulttuuriharrastuksiin.  

Kuntosaliharjoittelun ABC-kurssilta saa hyvän alkusysäyksen omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun. Neljä ohjattua tapaamista sisältävä kurssi antaa erinomaiset valmiudet kuntosalitreenauksen perusteisiin ja laitteiden oikeanlaiseen käyttöön.

Ohjatun liikunnan lisäksi Turun kaupungin liikuntapaikoilla on lukemattomat mahdollisuudet omatoimisen liikunnan harrastamiseen. Turun kaupungin kentillä, kuntosaleilla, liikuntahalleissa ja -saleissa, ulkoliikuntapaikoissa ja -reiteillä sekä uimapaikoilla jokainen voi harrastaa juuri itselleen mieluista liikuntaa. 

Kaikille avoimet maksuttomat ja mailattomat yleisöluistelut ovat Impivaaran jäähallissa ma klo 14–14.50 ja 16.45–17.30, ke 13.45–14.35 ja la 10.30–11.20. Varissuon jäähallissa vastaavat vuorot pidetään ma–ke klo 13.45–14.35, to 13.45–14.35 ja 18–18.45, pe 13.45–14.35 ja su 10–10.50. Poikkeukset vuoroissa kerrotaan jäähallien nettisivuilla:  

Impivaaran jalkapallohallin yleisövuoroilla pääsee harjoittelemaan omatoimisesti ja maksutta. Vuoroja on ma, ke ja pe klo 14–15.50. Poikkeukset vuoroissa kerrotaan jalkapallohallin nettisivuilla:  

Tervetuloa liikkumaan!