Timanttinen pankkiryöstökomedia Tämä on ryöstö nähdään Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 10.9. alkaen.

Tämä on ryöstö 

Snoopi Sirenin ohjaamassa Tämä on ryöstö -komediassa lompakot ja sydämet varastetaan silmänräpäyksessä, mutta varsinaisena pääpottina pankkiholvissa hohtaa aito timantti. Mutta onko rakkaus rahaakin tärkeämpää? Ja onko lopulta kaikkein arvokkainta nauru?

– Tämä teos on varsinainen yllätyksellisten käänteiden karnevaali, jonka päätehtävä on yksinkertaisesti tuottaa iloa katsojille. Koronan runtelemassa maailmassa naurun, ja ylipäätään elävän taiteen, parantavaa voimaa ei voi väheksyä, tarvitsemme sitä kipeästi, ettemme vaivu välinpitämättömyyteen ja apatiaan, kuvailee Snoopi Siren.

Näyttämöllä komediakultaa ja teatteritemppuja

Hersyvän huumorin takaavat palkittu käsikirjoitus ja rooleihinsa täysillä heittäytyvät näyttelijät. Tekijöiden kikkapussit on kaiveltu aivan pohjaan asti ja lavalta löytyy näyttelijöiden painon verran puhdasta komediakultaa. Pitkiä kynsiään teroittavat ja tekoviiksiään venyttävät Teemu Aromaa, Linda Hämäläinen, Stefan Karlsson, Miska Kaukonen, Elias Keränen, Hilma Kotkaniemi, Mika Kujala, Taneli Mäkelä, Riitta Salminen ja Markus Ilkka Uolevi.

Lavastus on kierrätetty Turkuun Tampereen ja Kuopion kautta, joissa Tämä on ryöstö pyöri menestyksekkäästi aiemmin. Turun versiota varten suunniteltu värikäs 60-lukuhenkinen puvustus ja ilmeikäs naamiointi pääsevät oikeuksiinsa muun muassa musiikkinumeroissa, joita kuullaan esityksessä paljon.

–  Klassinen soul ja funk kuljettavat tarinaa ja esityksessä kuullaan myös livelaulantaa. Ja kun farssi on kyseessä, tapahtuu rytmitys myös erilaisten äänitehosteiden avulla, kertoo äänisuunnittelija Eero Auvinen

Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin kirjoittaman brittifarssin Tämä on ryöstö (The Comedy About A Bank Robbery, 2016) suomennos on Mikko Koivusalon kynästä.   
 
 

Asiasanat: