​​​​​​​Turussa on 6.9. alkanut uuden nuorisopassisovelluksen kokeilu. Seutukunnallisena yhteistyönä toteutettavassa pilotissa ovat Turusta mukana Puropellon, Syvälahden ja Yli-Maarian seiskaluokkalaiset.

Kännykkään ladattavan sovelluksen avulla nuoret voivat osallistua kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin koti- ja naapurikunnissa (Raisio ja Naantali). Liikunnallisia etuja on tarjolla mm. uimahalleihin, tanssitunneille ja keilaamaan. Kulttuuriin liittyviä etuja ovat mm. maksuton sisäänpääsy Wäinö Aaltosen museoon, Turun Linnaan sekä vapaa pääsy ennalta merkittyihin Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin.

Nuori saa edut käyttöönsä lataamalla nuorisopassisovelluksen sovelluskaupasta (Google Play, App Store) ja kirjautumalla sovellukseen niillä tunnuksilla, joita hänen koulussaan käytetään. Sovellukseen kirjautuminen vaatii luvan huoltajalta.

Turun seutukunnallisen pilottijakson aikana kerätään tietoja mm. siitä, kuinka paljon nuorisopassia on käytetty ja ladattu sekä mitä etuja passin kautta on käytetty. Lisäksi kuullaan nuorten toiveita mahdollisista tulevista harrastuseduista.

Pilottijakso päättyy 6.12.2021. Päätökset toiminnan jatkosta tehdään kokeilujakson tulosten perusteella. Mikäli nuorisopassi otetaan tulevaisuudessa laajemmin käyttöön, sen kohderyhmä laajenee.

Valtakunnallista nuorisopassisovellusta käyttää tällä hetkellä Turun, Naantalin ja Raision lisäksi 13 kuntaa. Turun kokeilujaksosta vastaa Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus yhteistyössä kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden sekä Rajattomasti liikuntaa -kuntakokeilun kanssa.

Seutukunnallisena yhteistyönä toteutettavan seiskaluokkalaisten nuorisopassi-pilotin lisäksi Turun kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa syksyllä 2021 harrastussetelikokeilun, jossa Turun Ilpoisten, Hepokullan ja Nummenpakan koulujen viidesluokkalaisille oppilaille tarjotaan 200 euron arvoinen harrastusseteli käytättäväksi itseään kiinnostavaan harrastukseen. Kokeilu on osa Suomen Akatemian rahoittamaa STYLE-hanketta. Harrastussetelikokeilu toteutetaan nuorisopassi-sovelluksen avulla.

Lue lisää nuorisopassisovelluksesta