Viidesluokkalaiset pääsivät suunnittelemaan työpajassa, miltä keskustaan ideoitavat toimintapisteet voisivat näyttää ja mitä ne voisivat pitää sisällään.

Oppilaiden osallistamista kaupunkisuunnitteluun

Sytytä Turku -kilpailussa etsittiin keskustaa elävöittäviä ideoita. Voittajiksi valittiin helmikuussa kaksitoista ehdotusta, joita kehitetään parhaillaan eteenpäin.

Eräs voittajaideoista oli Zeamly Oy:n Turku Stars Carbon Neutral City Experience for Kids and Youth, eli hiilidioksidivapaa kaupunkikokemus lapsille ja nuorille.

Zeamlyn Turku Stars -idean tavoitteena on sijoittaa keskustaan neljä toimintapistettä. Niissä tuodaan luonnontieteet ja kestävä kehitys elämyksellisellä ja mieleenpainuvalla tavalla lasten ja nuorten ulottuville katutasoon.

Turku Starsin ideaa on kehitelty alkuvuoden aikana työpajoissa eteenpäin. Yksi niistä järjestettiin toukokuun lopussa Luostarivuoren koulun Martin yksikössä.

Työpajan vetäjä Hannaliisa Johnson osallisti oppilaat mukaan kaupunkisuunnitteluun ja kestävään kehitykseen.

Työpajassa suunniteltiin robotteja ja toimintapisteen sisältöjä

Oppilaat saivat suunnitella, mitä Turkuun suunniteltavilla neljällä toimintapisteellä voi tehdä. Eliaksen suunnitelmassa panostettiin kestävään kehitykseen.

- Mä ja mun kaveri Samuel keksittiin tuulivoimala, joka on samalla aurinkovoimala. Siellä kasvatetaan porkkanoita ja sellaisia, Elias kertoo.

Oppilaat myös ideoivat, miltä toimintapisteiden opasrobotti voisi näyttää. Piirustusten joukosta löytyivät muun muassa tontturobotti, mansikalta näyttävä robotti, saksikäsirobotti sekä ilmassa leijuva pallopäärobotti.

Elianin robotti tarjoaa helpotusta hellepäiviin.

- Piirsin robotin, joka ohjaa muita kaikkiin paikkoihin ja samalla siitä voi ottaa ruoholimua, Elian kertoo.

Elias ja Elian olivat tyytyväisiä työpajan sisältöön.

- On ollut kiva päästä suunnittelemaan robotteja ja miltä tulevaisuuden automaatit näyttävät, Elias vastaa.

Lue lisää: /turku.fi/sytytaturku