Luostarinmäen museokortteli sekä Biologinen museo sulkeutuvat lokakuussa, jolloin museoissa alkaa infrastruktuurien korjaustyöt. Biologisessa museossa toteutettavan remontin aikana museonsähköt ja valaistus uusitaan. Luostarinmäellä alkaa laajamittaiset sähkö-, vesi- ja viemärijärjestelmän korjaustyöt. (päivitetty 13.4.2022)

Laaja peruskorjaus lisää turvallisuutta Luostarinmäen museokorttelissa 

Luostarinmäen sähkö-, vesi- ja viemärijärjestelmä on peruskorjauksen tarpeessa. Lokakuussa alkava remontti on aikataulutettu päättymään huhtikuussa 2022 ja siitä vastaa Turun kaupungin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus. 
 
Museon sisäänkäyntialueen saavutettavuutta ja palveluita parannetaan, ja alueelle lisätään opasteita, valaistusta, levähdyspaikkoja ja esteettömämpi reitti alueelle. Muutokset tuovat selkeyttä ja viihtyisyyttä museoalueelle saapumiseen. 
 
– Peruskorjaus on toivottu asia, joka varmistaa arvokkaan alueen säilymisen jatkossakin kaupunkilaisten ilona, toteaa Turun museopalveluiden intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen.

Näyttelyuudistus toteutetaan museon ollessa suljettuna 

Luostarinmäen näyttelykokonaisuus uudistetaan talven aikana museon ollessa suljettuna. Museoon tuodaan lisää tietoa alueen historiasta ja siellä eri aikoina asuneiden asukkaiden tarinoita. Interiöörit ja verstaat saavat uusia tietosisältöjä ja uutta tekniikkaa. Museo avautuu yleisölle jälleen kesäkuussa 2022. Tarkempi päivämäärä ilmoitettaan myöhemmin.
 
Luostarinmäen museokortteli on avoinna yleisölle syyskuun loppuun saakka. Turun päivänä 19.9. kaupunkilaiset pääsevät ilmaiseksi kulkemaan Luostarinmäen kujilla. Interiöörit ja verstaat ovat tuolloin suljettuna. Museokauppa ja Kahvila Kisälli palvelevat normaalisti asiakkaita.  

Biologinen museo saa uuden valaistuksen 

 

Biologisessa museossa toteutettavan remontin aikana museon sähköt ja valaistus uusitaan. Museon näyttelytilat on peruskorjattu viimeksi 1980-luvulla, ja uudistustyön myötä myös uuden tekniikan käyttömahdollisuudet museossa paranevat. Samalla remontin aikana museon dioraamat ja niissä olevien eliöiden kunnostus- ja korjaustarpeet kartoitetaan. 

Biologinen museo on suljettu 4.10. alkaen ja on jälleen avoinna 26.12. alkaen. Museossa myös avautuu tammikuussa 2022 uusi näyttely Kappas kakkaa!, joka johdattaa kävijät kakan jäljille ja tarjoaa tietoa jätöksistä kaikenikäisille. Kakka on aina herättänyt monenlaisia tunteita. Vaan mitä kakka kertoo, ja voiko siitä olla jotakin hyötyä?