Taiteilija Nina Luostarisen Suursilakka-maataideteos toteutetaan yhteistyössä TSYKin lukion kuvataiteen opiskelijoiden kanssa. Maataideteos kiinnittää huomiota vesistöjen tilaan ja kalojen elinolosuhteisiin, ja se toteutetaan osana Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlan ohjelmaa.

Taiteilija Nina Luostarisen maataideteos toteutetaan Turun päivänä 19.9. Koroisten rantapolun viereisellä pellolla. Luostarisen luotsaamassa yhteisöllisessä Suursilakka-maataideteoksessa tehdään kalkkia käyttämällä yhdessä teos, jonka voi nähdä jopa satelliitista. Lopuksi teokseen sukelletaan mukaan ja se kuvataan dronella.

– Maataideteoksen avulla on tarkoitus suunnata ajatukset vesistöjen tilaan ja kalojen elinolosuhteisiin. Samalla huomio kiinnittyy myös teoksen ympäristöön, sen materiaaleihin ja mittakaavoihin, Luostarinen kertoo.

Yhteistyössä opiskelijoiden kanssa


Joukko TSYKin lukion kuvataiteen opiskelijoita on mukana toteuttamassa ja dokumentoimassa maataideteosta. Yhteistyö on osa Muotoillut ja rakennetut ympäristöt -kurssia, ja Suursilakan hahmo toteutetaan kuvataiteen opiskelijoiden suunnitelmien pohjalta. 

– Projekti on hieno jatko myös TSYKin lukion Itämerihaasteeseen, joka toteutettiin Itämeripäivänä 26.8.2021, TSYKin lukion kuvataiteen opettaja Marja Haapakangas kertoo. 

Suursilakka  yhteisöllinen maataideteos toteutetaan Turun päivänä 19.9. klo 9.30 alkaen Koroisten rantapolun viereisellä pellolla. Opiskelijoiden lisäksi kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan rakentamaan teosta.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Tämä maataideprojekti toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Suursilakka – yhteisöllinen maataideteos 

Tutustu Turun päivän ohjelmaan