Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli mm. asemakaavan muutosta, joka mahdollistaa Historian ja tulevaisuuden museon toteuttamisen Linnanniemen alueelle. Nykyinen pysäköintialue Turun linnan vieressä muutetaan puistoksi.

Kuva: Havainnekuva Linnanniemen kansainvälinen ideakilpailu. 1. palkinto ”Kolme palaa”

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Historian ja tulevaisuuden museo

Kaavanmuutos mahdollistaa Linnanniemen kaupunkikehittämisen, Historian ja tulevaisuuden museon sijoittumisen ja Linnanpuiston laajenemisen Turun satamalta vapautuvalle alueelle.

Museon sijoituspaikan lähtökohta on Linnanniemen alueen ideakilpailun voittanut ehdotus ”Kolme palaa” (Arkkitehtitoimisto After Party ja Sitowise). Samalla tutkitaan myös muiden kansainvälisessä ideakilpailussa palkittujen tai lunastettujen ideoiden soveltuvuutta kokonaisuuteen.

Turun linnan ja Aurajoen välinen alue on tarkoitus kehittää aktiiviseksi puistoksi.

Asemakaavalla tutkitaan nykyisen junaraiteen lyhentämistä niin, että se päättyisi Linnankatuun. Samalla selvitetään liityntäkuljetusta uudesta pääteasemasta sataman uuteen terminaaliin.  

Herttuankulman asemakaava-alueen yleisten alueiden infran kustannusarvio

Herttuankulman asemakaava-alueelle on asemakaavan laatimisen jälkeen laadittu yleisten alueiden infran toteutussuunnitelmia ja niiden perusteella infran rakentamiskustannusarvio. Kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitetään hyväksyttäväksi Herttuankulman infrakustannusarvio 11,0 miljoonaa euroa. Kustannus ei sisällä vesihuollon rakentamista.

Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi siten, että infrakustannusarvioon lisätään vielä Fatabuurinkadun rakennuskustannukset.

Kaavoituksen esiselvitys; Itäharjun monitoimitalo

Kaavoituksen vastuualueella on laadittu esiselvitys Itäharjun monitoimitalon asemakaavanmuutoksen laatimisesta. Aloitteen muutoksen laatimisesta on tehnyt Turun kaupunki. Kaavahankkeella tavoitellaan monitoimitalon rakentamista Itäharjun alueelle sekä Satulamäen kehittämistä puistoalueeksi.

Tehdyn esiselvityksen perusteella kaavoitus toteaa, että kaavahanke on tarkoituksenmukainen ja että se kannattaa käynnistää. Kaupunkiympäristöjohtaja on päättänyt, että kaavahanke sisällytetään kaavoitusohjelmaan.

Asemakaavanmuutosehdotus ehdotus; Paljetie

Kaavamuutos mahdollistaa yhden asuinkerrostalon rakentamisen Itäharjulla alueelle, jota rajaavat Kalevantie, Vanha Littoistentie, Paljetie ja Kalevanpuisto. Kaavan toteuttamisesta aiheutuviksi infrakustannuksiksi on arvioitu 70 000 €. Kustannusarvio esitetään kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi asemakaavan hyväksymisen yhteydessä.

Kokouksen esityslista