Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry:n Näetkö minut? -hankkeessa vahvistetaan ikääntyneiden positiivista mielialaa tekemällä heidät valokuvaamalla näkyviksi itselleen ja muille. Kuvaukset jatkuvat syksyn ajan ja uusia kuvattaviakin mahtuu vielä mukaan. Hanke on Turun kaupungin hyvinvoinnin ideahaun satoa.

Vielä mahtuu mukaan kuvauksiin!

On aika tuoda ikäihmiset näkyville, ja nähdä heidät sellaisina kuin he ovat. Näetkö minut? -hanke kutsuu halukkaat turkulaiset ikäihmiset mukaan kuvauksiin. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä hankevastaava Eini Pihlajamäkeen. Kuvaukset jatkuvat koko syksyn 2021 ajan. 

Lisätiedot:

Eini Pihlajamäki, 040 5965185
eini.pihlajamaki@nic.fi
lomajavirkistys.fi

Kuvassa: "Hyvää on elämä täällä Turussa ollut", sanoo rajan takaa Hiitolasta lähtöisin oleva Hilkka Holappa, 82 v. Kuvaaja Pia Jalkanen.

Viime keväänä monet tahot olivat koronan takia huolestuneita ikäihmisten pärjäämisestä ja kodin seinien sisälle jäämisestä. Välillä tuntui jopa siltä, että ikääntyneet olivat lähes hävinneet katukuvasta.

Kun Turun kaupunki julisti ideakilpailun ikäihmisten palvelujen ja hyvinvoinnin kohentamiseksi, päätettiin Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry:ssä tarttua toimeen ja hakea tukea ikäihmisten näkyväksi tekemiseen. Ideoitiin valokuvaushanke, joka voidaan nyt toteuttaa. Siihen saatiin rahaa Turun kaupungille luovuttettujen kuolinpesien ja sosiaalirahastojen tuotosta.

Ensimmäiset kuvat on otettu ja seuraavat kuvaukset ovat 9.10.2021. Kuvat ottaa ammattivalokuvaaja ja kuvaukset jatkuvat koko syksyn. Kuvista tulee näyttely Turun pääkirjastoon helmikuussa 2022.

–  Valokuvanäyttelyssä haluamme antaa monipuolisen kuvan tämän päivän eläkeläisistä. Nyt  me pitkälle elämässä ehtineet teemme itsemme näkyviksi, sanoo hankevastaava Eini Pihlajamäki. Hän kutsuu kaikkia halukkaita mukaan kuvattaviksi.

Vuonna 2021 Turun kaupungin hyvinvoinnin ideahaussa valittiin toteutettavaksi 18 turkulaisten hyvinvointia edistävää ideaa, joiden toteutukseen jaetaan yhteensä noin 300 000 euroa Turun kaupungin kuolinpesien säästörahaston ja sosiaalirahaston tuottovaroja. Kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlan kunniaksi haussa painotettiin kulttuurin ja taiteen merkitystä hyvinvoinnille.