Avustusta voi hakea esimerkiksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, kulttuurin ja liikuntamahdollisuuksien toteuttamiseen tai nuorten omaehtoiseen toimintaan. Avustusten hakemisen lisäksi uutta järjestelmää käytetään selvitysten tekoon ja muiden avustuksia koskevien liitteiden dokumentointiin.

Lokakuun alussa avustushaussa otetaan käyttöön vahva tunnistautuminen suomi.fi -verkkopalvelun avulla. Jatkossa yhdistysten ja yhteisöjen avustushakemuksia voivat täyttää vain henkilöt, joilla on sähköiset asiointioikeudet. Järjestelmään kirjautuminen onnistuu helposti esimerkiksi omilla pankkitunnuksilla. Vanha sähköpostipohjainen käyttäjätunnusjärjestelmä poistuu käytöstä. Vanhat avustushakemukset siirtyvät vanhoilta käyttäjätileiltä yhdistysten omistukseen y-tunnuksen perusteella; yksityishenkilöiden ja työryhmien hakemukset lajitellaan henkilötunnuksen mukaan. Jos yhdistyksellä on rekisteriin kirjattu nimenkirjoittaja, jolla on oikeus edustaa yhdistystä yksin, voi hän tehdä jatkossa hakemuksia yhdistyksen puolesta ilman erillistä valtuutta. Muille henkilöille on haettava valtuuksia asioida yhteisön puolesta avustushakemuksiin liittyen suomi.fi-palvelussa.

•    Ohjeet ja tarkempi kuvaus uudesta tunnistautumisesta (turku.fi)
•    Avustusten hakeminen ja ohjeet (turku.fi)  
•    Myös Monitorin Digituki auttaa, jos valtuuttamisen antoon tai avustuksen hakemiseen tarvitaan apua. Monitorin yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät: www.turku.fi/monitori/digituki

Vahva tunnistautuminen tuo suojaa hakijoille

Uusi järjestelmä sisältää muun muassa liitepankin, jonka avulla aiemmin lähetetyt liitetiedostot ovat käytettävissä, eikä niitä tarvitse toimittaa uudelleen. Vahva tunnistautuminen estää myös mahdolliset väärinkäytökset.

– Kun avustushakulomakkeelle on kirjauduttu, hakija etenee loogisesti vastaamalla kysymyksiin, jolloin lomake osaa ohjata hakijan automaattisesti oikealle avustuslomakkeelle. Avustuksia käsitellään säännöllisesti avustusmatriisissa, jossa varmistetaan, että hakemus käsitellään hakemukselle parhaiten soveltuvassa haussa, sanoo Turun kaupungin kulttuurisihteeri Niina Niemi-Nagy.

Tilastotietoa toiminnasta

– Turun kaupunki saa avustushakujärjestelmän kautta paljon arvokasta tietoa muun muassa yhdistysten, järjestöjen, säätiöiden ja toimikuntien toiminnasta sekä osallistujien ikäjakaumasta, asuinalueesta ja muista vastaavista tiedoista. Korona-aikana on pystytty myös seuraamaan, kuinka paljon rajoitukset ovat vaikuttaneet toimintaan ja miten toimintaa on mukautettu rajoitusten myötä, kertoo Turun kaupungin suunnittelupäällikkö Jaana Halin.

Avustusinfo 29.9. klo 13.30

Turun kaupungin toiminta-avustusten hakuaika on vuosittain lokakuussa. Hakuaika alkaa 1.10. ja päättyy 1.11. klo 23.59. Yleinen avustusinfo yhdistyksille ja yhteisöille järjestetään etätilaisuutena 29.9.2021 klo 13.30 alkaen.

Liity avustusinfoon tästä:
https://bit.ly/3CKjJe2

 

Asiasanat: