Turun kouluissa käynnistyneet ja niiden lähialueilla järjestettävät maksuttomat harrastuskerhot on koottu koulukohtaisiksi lukujärjestyksiksi. Katso oman koulusi harrastelukkari uutisen linkistä.

Turku on mukana Harrastamisen Suomen mallin mukaisessa kerhotoiminnan järjestämisessä lukuvuonna 2021–2022. Lähes kaikissa Turun peruskouluissa järjestetään maksutonta ja monipuolista harrastustoimintaa oman koulun oppilaille koko lukuvuoden ajan. Kerhosisällöt ovat liikuntaa, taidetta, näitä yhdistäviä mix-kerhoja tai lasten toiveiden mukaista harrastustoimintaa. Katso toiminnan järjestämispaikat ja ajankohdat ala- ja yläkoulujen harrastelukkareista.

Harrastelukkareiden ulkoasua on uudistettu ja selkeytetty. Koulujen harrastuskerhotiedot on listattu allekkain kunkin koulun omalla harrastelukkarisivulla. Osassa kouluja käynnistyy lisää kerhotoimintaa vielä myöhemmin syksyllä. Näiden tiedot päivitetään harrastelukkareihin heti tietojen varmistuessa.

Koululaisille luvassa yhä enemmän harrastusmahdollisuuksia

Turun kaupunki tarjoaa koululaisille syyslukukauden käynnistyttyä entistäkin enemmän mahdollisuuksia monipuoliseen harrastamiseen. Keväällä pilotoitu Harrastamisen Turun malli jatkuu lukukaudella 2021–2022, mikä tuo kouluihin lisää harrastuskerhoja ja osaan kouluista harrastusvälituntitoimintaa.

Turun mallin harrastuskerhojen lisäksi kouluissa jatkuvat entiseen tapaan myös maksuttomat, eri liikuntalajeja yhdistävät Liike-kerhot, yläkoululaisten eri liikuntalajien harrasteaikaikkunatoiminnot (HAI) sekä Opetushallituksen tukemat koulujen omat kerhotoiminnat. Nämä tiedot on koottu koulujen harrastelukkareihin.

Uutena käynnistyvistä sekä myöhemmin syksyllä alkavista harrastuksista tiedotetaan myös erikseen kouluissa.

Lisätietoja:

Lasten ja nuorten harrastaminen Turussa: turku.fi/lasten-ja-nuorten-harrastaminen

Harrastamisen Suomen malli: minedu.fi/suomen-malli