Turun kaupunginhallitukselle esitetään 5.10. Lauste – Skanssin alueen kouluverkon osalta etenemistä Lauste II yhtenäiskoulun suunnitteluun.

Periaatepäätös pitää sisällään, että Lausteen alakoulun ja Vasaramäen yläkoulun tilat korvataan Poropuiston / Karhunaukion alueelle suunniteltavalla kouluhankkeella, jonka mitoituksessa huomioidaan myös Skanssin alueen koulutarpeet ja jonka mitoituksen lähtökohtana on 700 oppilaan yhtenäiskoulu.

- Asia on suuri ja ollut myös kiistanalainen. Nyt ollaan saavuttamassa yhteinen näkemys, jossa toteutuu niin lähikouluperiaate kuin integraatiokin. Asia on iso Itä-Turulle, mutta myös tärkeä konkreettinen toimenpide, jolla vastataan alueiden eriytymisen ja segregaation haasteisiin, sanoo kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestari Piia Elo.

Päätösesityksessä todetaan myös, että Lauste II yhtenäiskoulun mahdollistava asemakaavanmuutosprosessi käynnistetään ja hanke sisällytetään kaavoitusohjelmaan. Lisäksi Lausteen koulun tilatarveselvitys päivitetään vastaamaan Lauste II yhtenäiskoulun tarpeita ja Itä-Turun muu kouluverkkoselvitys, täydennettynä vapaa-ajan palveluilla, valmistellaan erikseen päätöksentekoon huomioiden Lauste II hankkeen vaikutukset kokonaisuuteen.

- Lauste II koululle tullaan päättämään uusi nimi myöhemmin, joten kyseessä on tällä hetkellä hankkeen työnimi. Uusi paikka on hyvin tavoitettavissa ja uudesta koulusta tulee varmasti vetovoimainen oppilaitos alueelle, jonka nykyiset koulurakennukset ovat pääosin väistötiloissa, sanoo Turun kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen.

Kaupunginhallituksen esityslista 5.10.