Opiskelijakaupunki Turun uudessa videosarjassa kurkistetaan paikallisten yritysten sisään. Digitaalisissa yritysvierailuissa selviää, millaisia toimijoita Turun alueelta löytyy, millaisia ne ovat työpaikkoina, ja miten niihin voi päästä töihin.

Tervetuloa vierailemaan turkulaisissa yrityksissä virtuaalisesti! Ura Turussa -nimellä kulkevassa digitaalisten yritysvierailujen videosarjassa tutustut turkulaisiin toimijoihin. Opit myös, millainen rekrytointiprosessi yrityksissä on, ja mihin kannattaa kiinnittää työnhaussa huomiota, jotta erottuu edukseen.

Videosarja vastaa opiskelijoiden tarpeeseen

Videosarjassa ääneen pääsevät niin työnantajat kuin vastavalmistuneet työntekijätkin – sekä myös korkeakouluharjoittelussa olevat opiskelijat.

"Ura Turussa -videosarjalla vastataan korkeakouluopiskelijoiden esiin nostamaan tarpeeseen päästä tutustumaan eri uramahdollisuuksiin Turun seudulla. Samalla yritykset pääsevät kertomaan toiminnastaan sekä harjoittelu- ja kesätyömahdollisuuksistaan laajalle yleisölle", kertoo sarjan tuotantoa koordinoiva Lotta Kujanpää, joka työskentelee asiantuntijana Turun seudun yrityspalveluja tarjoavassa Turku Science Park Oy:ssä.

Ennen koronapandemiaa opiskelijoille järjestettiin fyysisiä yritysvierailuja, jotka olivat suosittuja ja toivottuja sekä opiskelijoiden että yritysten keskuudessa. Pandemiatilanteessa perinteiset vierailut jouduttiin perumaan. Videosarja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua paikallisiin yrityksiin myös korona-aikana.

Mukana kattaus paikallisia yrityksiä

Ura Turussa -sarjan digitaalisiset vierailut suuntautuvat eri alojen yrityksiin, joilla on vahva jalansija Turussa. Mukana ovat seuraavat yritykset:

  • IT-alan yritys Trivore Oy, joka on keskeinen identiteetti- ja tunnistautumispalveluiden asiantuntija Suomessa
  • Kaksipäiväinen yritystapahtuma Shift Business Festival, joka on muotoutunut ympärivuotiseksi toiminnaksi
  • Digitaalisia palveluja rakentava Taiste Oy, jonka palveluissa yhdistyvät design ja teknologia
  • Arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit Oy, joka tuottaa ammattitaitoisia suunnittelupalveluja
  • Biotekniikka-alan yritys Bonalive Biomaterials Oy, joka valmistaa bioaktiivista lasia esimerkiksi kroonisesti tulehtuneen luun kirurgiseen hoitoon

Jatkoa luvassa – pysy siis kuulolla

Jo julkaistuille digitaalisille yritysvierailuille on luvassa jatkoa lähitulevaisuudessa. Suunnitelmissa on tehdä jatkossa yritysvierailuja myös englanniksi ja mahdollisesti ruotsiksi.

"Mukaan mahtuu tämän vuoden puolella vielä yksi kokonaan suomen- tai ruotsinkielinen video. Myös englanninkielisille yritysvierailuille on tilaa lähitulevaisuudessa", vinkkaa Kujanpää.

Tähän mennessä julkaistut videot ovat katsottavissa Opiskelijakaupunki Turku -verkoston Study in Turku -nimisellä YouTube-tilillä omana Ura Turussa -soittolistanaan.