Turun Kurjenkaivonkentän leikkipaikalla voi osallistua aarrejahtiin.

Lokakuussa on alkanut koko perhettä liikuttava Leikkivinkki-aarrejahti, joka sijaitsee Kurjenkaivonkentän leikkipaikalla, (Turun itäinen keskusta, Kaarinankatu). Puistosta löytyy kylttejä, jotka opastavat eteenpäin aarrejahdissa. Leikkivinkkien aarteet paljastuvat QR-koodeista, jotka avataan oman puhelimen sovelluksella. Ensimmäinen tehtävä on löytää aarteet yhdessä! Osallistujilla on mahdollisuus antaa palautetta aarrejahdista, jotta vastaavaa toimintaa voidaan kokeilla muissakin leikkipuistoissa. 

Tavoitteena lisätä koko perheen arkiliikuntaa

Arkiaktiivisuutta saa kätevästi kartutettua yhdessä liikkuen. Yhdessä tekeminen ja aikuisen näyttämä malli ovat tärkeitä kaikille lapsille. Leikkipuisto on hyvä paikka uusien taitojen oppimiselle. Aikuiset voivat hyödyntää leikkipuistovälineitä myös tehokkaisiin lihaskuntoharjoitteisiin.  

Leikkivinkki-aarrejahti toteuttaa Turun Leikintekoa -leikkipaikkaohjelman tavoitteita. Leikkipaikat toimivat kaikenikäisten kokoontumispaikkoina, jotka tarjoavat mahdollisuuden koko perheelle yhdistää leikin ja liikkumisen ilon. Lapsi harjoittelee leikin kautta tärkeitä motorisia perustaitoja, kuten tasapainoa ja liikkumistaitoja, jotka ovat yhteydessä lapsen motoristen taitojen tasoon myöhemmällä iällä. Liikuntaleikit yhdessä aikuisen kanssa ovat lapsesta hauska liikuntamuoto, ja myös lapsen kannattaa antaa johtaa liikkumista sekä keksiä uusia liikkumistapoja ja leikkejä.