Flegma Oy selvitti omistamansa Bar Ö:n toiminnan aiheuttamat ilmastovaikutukset. Päästöt laskettiin ja mahdolliset päästövähennysten kohteet kartoitettiin. Bar Ö:n siirtyi hiilineutraaliin sähköön ja muut päästöt kompensoidaan vuodesta 2020 alkaen.

BAR Ö:N ILMASTOTEKO PÄHKINÄNKUORESSA

  • Bar Ö:lle on tehty päästölaskelma, päästövähennyssuunnitelma ja toiminnasta syntyvät päästöt kompensoidaan vuosittain. 
  • Yritys on vähentänyt päästöjä mm. siirtymällä 100 % uusiutuvaan sähköön.

5 KYSYMYSTÄ ILMASTOTEOSTA -SARJA

Hiilineutraalia Turkua tekemässä on kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Nostamme viidellä kysymyksellä esiin paikallisten toimijoiden ilmastotekoja. Kaikkia sarjan osia pääset tarkastelemaan tästä linkistä.

Jokainen askel vie meitä kohti tavoitetta.

Lue lisää yritysten ja yhteisöjen ilmastoteoista Hiilineutraali Turku -ilmastotekojen tietokannasta.

Flegma Oy:n ravintolayrittäjä Tuomas Sara vastaa kysymyksiin.

1.     Kuvaile ilmastotekoanne lyhyesti

Bar Ö:lle on tehty päästölaskelma, päästövähennyssuunnitelma ja toiminnasta syntyvät päästöt kompensoidaan vuosittain. 

2. Miten ilmastotekonne vähentää hiilidioksidipäästöjä?

Bar Ö:n toiminnasta syntyvät päästöt kompensoidaan vuosittain Hiilipörssi-palvelun kautta. Vuoden 2020 kompensoidut päästöt olivat 15 t co2-ekv. Myös toiminnassa tehdyt muutokset vähentävät osaltaan päästöjä. Toiminnan normalisoituessa koronan jälkeen ilmastovaikutus tulee olemaan vuosittain arviolta 25-30 t co2-ekv tasolla.  

3. Miksi teette ilmastotekoja ja miksi lähditte mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua?

Ilmastonmuutos on vakava ja akuutti uhka kaikelle elämälle maapallolla, ja koemme velvollisuudeksemme pyrkiä vaikuttamaan siihen. Yritys on sitä pyörittävien ihmisten summa, ja me haluamme ihmisinä ja myös yrityksenä toimia arvojemme mukaisesti.   

4. Minkälainen potentiaali alallanne on vähentää hiilipäästöjä ja millä keinoin?

Suuri osa virvoitus- ja alkoholijuomien päästöistä tulee niiden pakkauksista, sillä tuotteen pakkaaminen aiheuttaa jopa yhtä paljon päästöjä kuin tuotteen valmistus. Pakkaustekniikan kehittyminen luo mahdollisuuksia vähentää koko juomateollisuuden päästöjä.

5. Minkälaisen viestin haluat lähettää muille toimijoille?

Ilmastokriisin ratkaiseminen vaatii konkreettisia tekoja eli on ryhdyttävä puheesta tekoihin.