Turun kaupunki järjestää nuorten suosimassa Jodel-sovelluksessa viranomaisten kyselytunnin 19.10.2021 kello 15-17. Nuorille suunnatun kyselytunnin aiheena on päihteiden myynti ja osto sosiaalisessa mediassa ja pimeän verkon foorumeilla, sekä tästä aiheutuvat seuraukset nuorille. Kysymyksiin vastaavat asiantuntijat Turun päihdepalveluista, tullista sekä poliisista.

Kyselytunti on osa Turun kaupungin rikoksentorjuntaneuvoston avustuksella toteutettavaa projektia. Turun kaupungin ehkäisevässä päihdetyössä on viime aikoina kasvanut huoli ilmiöstä, jossa nuoret kauppaavat päihteitä sosiaalisessa mediassa ja Tor-verkossa.

-Nuorilla tuntuu olevan huono käsitys siitä, millaisiin rikosoikeudellisiin toimenpiteisiin tällainen toiminta voi johtaa. Kyselytuntimme tarkoituksena on ehkäistä näitä harhaluuloja, sekä nostaa tietoisuutta nuorten keskuudessa netissä tapahtuvasta huumeiden myynnistä ja sen riskeistä ja haitoista, kommentoi projektipäällikkö Jani Voutilainen.

Jodel on paikallisuuteen perustuva mobiiliviestintäsovellus, jossa keskustelut käydään ilman nimiä tai nimimerkkejä. Yhteistyössä Jodelin kanssa järjestettävällä kyselytunnilla halutaan tarjota mahdollisuus nuorille ja heidän läheisilleen kysyä vapaasti asiantuntijoilta päihteiden ja uumeiden myyntiin liittyvistä aiheista. Sovelluksen voi ladata Android- ja iOS-laitteiden selauskaupasta.