Kaupunkiympäristölautakunta käsittel mm. Tammitien asemakaavanmuutosta ja Pansio-Pernon monitoimitalon kaavoitusta. Tammitien osalta on tarkennettu rakentamisen korkeutta aikaisemmasta versiosta.

Asemakaavanmuutos- ja tonttijako/ tonttijaonmuutosehdotus; Tammitien kulma 2.0

Asemakaavanmuutos mahdollistaa alueen käyttötarkoituksen muutoksen asumiseen. Kaavamuutoksella tavoitellaan alueen kokonaisilmeeseen soveltuvaa matalahkoa 2-5 kerroksista kerrostalovaltaista asumista. Rakennusten korkeus on sovitettu ympäristöön ja matalin rakentaminen sijoittuu Vanhan Hämeentien varteen.

Alueelle arvioidaan tulevan n. 530 asuntoa ja niihin n. 650 asukasta. Kaavan toteuttamisesta aiheutuviksi infrakustannuksiksi on arvioitu 50.000 euroa.

Ehdotus hyväksyttiin. Myös asemakaavanmuutoksen edellyttämät maankäyttösopimukset hyväksyttiin.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteiden tarkistaminen, Pansio-Pernon monitoimitalo

Kaavanmuutoksen tavoitteita tarkistetaan, koska kaava-aluetta laajennetaan Hövelin palvelutalon alueelle osoitteessa Hyrköistentie 26. Tavoitteena on sosiaalitointa- ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten tontin käyttötarkoituksen muutos siten, että tontilla voisi olla asumista ja yksityisiä palveluita.

Monitoimitaloa suunnitellaan edelleen Pernon koulun vanhalle tontille. Totin pohjoisosaan suunnitellaan pienimuittakaavaista asumista, ja naapuritontille Heinikonkatu 2:een asuin- ja liikerakennusta.

Luolavuorenpuiston puistosuunnitelman muutos

Luolavuoren puistosuunnitelmaan on lisätty kuntoiluvälineeksi tarkoitetut kuntoportaat, jotka sijoitetaan kuntoreitin ja pulkkamäen välimaastoon.

Kuntoportaiden rakennesuunnittelussa on painotettu ympäristöarvoja ja käytettävyyttä. Valaistuksessa on pyritty saamaan aikaan mahdollisimman pieni valosaasteen määrä. Kuntoporras valaistaan kaiteeseen upotetulla ja alaspäin suunnatuilla LED-valaisimilla

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Vilkkilänmäen asemakaavamuutosta koskevan valituslupahakemuksen. Kaava kuulutetaan voimaan Turun hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti muutettuna. Asia merkittiin tiedoksi.

Kokouksen esityslista