Toiminta-avustukset haetaan ensimmäistä kertaa ennakkoon vuodelle 2022. Avustusjärjestelmän tunnistautuminen on muuttunut ja siirtynyt käyttämään Suomi.fi-verkkopalvelua. Syksyn avustusten hakuaikaa jatketaan osittain koskien hakijayhdistyksiä, jotka eivät ole saaneet valtuutuksia ajoissa.

Lisätietoja:

Liikunnan avustukset

Liikuntalautakunnan avustukset ovat haettavissa turkulaisille liikunta- ja urheiluseuroille sekä liikuntaa järjestäville yhdistyksille. Turun kaupunki jatkaa avustusten hakuaikaa tarvittaessa, jos hakijayhdistys ei ole saanut vahvaan tunnistautumiseen liittyviä valtuutuksia alkuperäisen hakuaikaan mennessä. Jatkettu hakuaika päättyy 22.11.2021.

Liikunta- ja urheiluseurojen sekä muun yhdistystoiminnan toiminta-avustukset vuodelle 2022 haetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ennakkoon jo edeltävän vuoden syksyllä. Avustus lasketaan kuluvan kalenterivuoden tietoihin perustuen. Hakija arvioi loppuvuoden (marras–joulukuu) liikuntatoimintojen tiedot hakulomakkeeseen. Avustusvuoden päätyttyä, hakija täydentää hakemuksen tiedot liitteenä loppuvuoden toteutuneesta toiminnasta. Lopullinen avustus maksetaan toteutuneiden toimintatietojen mukaan liikuntalautakunnan päätöksen mukaisesti keväällä 2022. 

Avustukset haettavissa uudella sähköisellä järjestelmällä

Turun kaupungin avustusjärjestelmä on siirtynyt käyttämään vahvaa tunnistautumista lokakuussa 2021. Tunnistautuminen toteutetaan käyttämällä Suomi.fi-verkkopalvelua. Yhdistysten ja yhteisöjen avustushakemuksia voivat täyttää vain henkilöt, joilla on sähköiset asiointioikeudet. Järjestelmään kirjautuminen onnistuu jatkossa helposti esimerkiksi omilla pankkitunnuksilla. Vanha sähköpostipohjainen käyttäjätunnusjärjestelmä poistuu käytöstä. Vanhat avustushakemukset siirtyvät vanhoilta käyttäjätileiltä yhdistysten omistukseen y-tunnuksen perusteella. 

Haettavissa olevat avustukset:

  • Liikunta- ja urheiluseurojen toiminta-avustus 2022 
  • Muun yhdistystoiminnan toiminta-avustus 2022 
  • Tapahtuma-avustus 2021 (viim. 1 kk ennen tapahtumaa) 
  • Avustus harjoitustilavuokrien korvaamiseen 2021 
  • Avustus suunnistuskarttojen tekemiseen 2021 
  • Avustus liikuntapaikan rakentamiseen 2021 (viim. 2 kk ennen hankkeen alkua) 
  • Avustus valmentajien, ohjaajien ja hallinnollisen henkilöstön koulutukseen 2021
  • Vammaisavustaja-avustus 2021 
  • Nuoren urheilijan stipendi 2021 (Huom. ajalla 23.11.–31.12. saavutetusta menestyksestä hakemus tulee lähettää viimeistään 31.12.) 

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Annakaisa Ahtiainen
Turun kaupungin liikuntapalvelut
annakaisa.ahtiainen@turku.fi