Veritas Eläkevakuutus tavoittelee hiilineutraaleja kiinteistösijoituksia vuoteen 2030 mennessä. Suomen energiankulutuksesta yli 30 prosenttia menee kiinteistöihin. Kiinteistösijoitustoiminnassa on valtava potentiaali päästövähennyksiin.

Veritas Eläkevakuutuksen ilmastoteko pähkinänkuoressa

  • Veritas Eläkevakuutus tavoittelee hiilineutraaleja kiinteistösijoituksia vuoteen 2030 mennessä.
  • Yrityksen mittavassa kiinteistökannassa käytetään uusiutuvaa sähköä ja kaukolämpöä kaikissa kunnissa, joissa se on mahdollista.
  • Sijoituksilla voidaan vaikuttaa päästöihin.

5 KYSYMYSTÄ ILMASTOTEOSTA -SARJA

Hiilineutraalia Turkua tekemässä on kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Nostamme viidellä kysymyksellä esiin paikallisten toimijoiden ilmastotekoja. Kaikkia sarjan osia pääset tarkastelemaan tästä linkistä.

Jokainen askel vie meitä kohti tavoitetta.

Lue lisää yritysten ja yhteisöjen ilmastoteoista Hiilineutraali Turku -ilmastotekojen tietokannasta.

 

Kuva: Wellu Hämäläinen

Esitimme viisi kysymystä ilmastoteosta Veritas Eläkevakuutuksen vastuullisuuspäällikkö Eveliina Leinolle.

1. Kuvaile ilmastotekoanne lyhyesti

Veritas Eläkevakuutus tavoittelee hiilineutraaleja kiinteistösijoituksia vuoteen 2030 mennessä. Pyrimme jatkuvasti parantamaan kiinteistöjen energiatehokkuutta ja kehittämään älykkäitä ratkaisuja. Pääkonttorimme sijaitsee Turun Kupittaalla. 

Hallinnoimme tällä hetkellä yli neljän miljardin euron arvoista sijoitussalkkua ja eläkevarat sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Kiinteistösalkku koostuu pääosin toimisto-, asuin- ja liiketiloista, joista suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla sekä Turussa.

2. Miten tekonne vähentää hiilidioksidipäästöjä?

Veritaksella on useita kiinteistöjä Suomessa, joten yhteisvaikutukseltaan päästövähennys on merkittävä. Veritaksen kiinteistöissä koko Suomessa on jo nyt käytössä vihreää, uusiutuvaa sähköä sekä kaukolämpöä kaikissa kunnissa, joissa se on mahdollista. Parhaillaan teemme esimerkiksi Turussa energiasäästöhanketta, jonka seurauksena lämmönkulutus vähenee.

3. Miksi teette ilmastotekoja ja miksi lähditte mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua?

Vastuullisuus on mukana kaikessa, mitä teemme. Yksi yritysvastuuohjelmamme painopistealue on vastuullinen sijoittaminen sekä ilmastonmuutoksen hillintä ja teemmekin aktiivisesti töitä hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Halusimme turkulaisena eläkeyhtiönä tulla mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua, sillä yhdessä olemme enemmän.

 4. Minkälainen potentiaali alallanne on vähentää hiilipäästöjä ja millä keinoin?

Sijoitustoiminnassa ja kiinteistösijoitustoiminnassa päästövähennyspotentiaali on valtava. Kiinteistöjen osuus Suomen energiankulutuksesta on yli 30 prosenttia ja energiankulutuksesta aiheutuu merkittävästi päästöjä. Kiinteistöjen osalta merkittävin päästövähennyspotentiaali onkin energiaratkaisuissa, kuten sähkö- ja lämmitysenergiassa, jotka on mahdollista vaihtaa uusiutuviin vaihtoehtoihin. 

Yleisesti sijoitusalalla on mahdollista vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja sijoittaa vähähiilisiin sijoituskohteisiin. Veritaksella on oma sijoitusten ilmastopolitiikka, joka ohjaa vastuullista sijoittamista ilmastonmuutoksen osalta.

 5. Minkälaisen viestin haluat lähettää muille toimijoille?

Toimitaan yhdessä aktiivisesti ilmaston hyväksi, ollaan avoimia hankkeista ja hyvistä ideoista, sekä jaetaan kokemuksia ja hyviä käytäntöjä. Vastuullisuus on ennen kaikkea tekoja.