Kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuonna Turussa on koettu ja nähty lukuisia tapahtumia ja julkisia taideteoksia. Kulttuurin juhla jatkuu aina vuoden loppuun saakka monimuotoisella ohjelmalla yllätyksiä unohtamatta. Luvassa on muun muassa ääni-installaatioita, performansseja, elokuva- ja valokuvataidetta sekä musiikkia jazzista oopperaan ja teatterimusiikista rockiin.

What ever Works! ry toteuttaa kaksi ääni-installaatiota julkisiin tiloihin. Metsä-teos tuo Forum Kortteliin 27.–28.10. klo 12–18 äänitaidetta, jonka sisällä voi levähtää hetken. Machina ex naturae -installaatio on koettavissa Halistensillan kevyen liikenteen alikulussa 30.10. klo 11–17 ja 31.10. klo 10–16.  

Kalle Nion ja Hans Rosenströmin Weaving, yearning -äänitaideteosta esitetään Puolalanpuistossa 17.12. asti kerran päivässä kello 18 alkaen. 20-minuuttisen teoksen reitti alkaa taidemuseon edestä ja päättyy Ystävyyden patsaan aukiolle. 

Kulttuuripääkaupunkivuonna alkunsa saanut konserttisarja Flame Jazz järjestää ainutlaatuiset 10-vuotisjuhlat lauantaina 30.10. Juhlapäivän aikana jazzia kuullaan aamusta iltaan kymmenessä eri konsertissa Turun keskustan alueella. 

Hirvensalon Life on a Leaf -talossa toteutetaan suomalais-saksalaisen Die ANGEL-duoprojektin kokeellinen, ympäristöstä vaikutuksia ottava Brainwave Music -performanssi 30.–31.10. Maksuttomia esityksiä järjestetään molempina päivinä klo 14–19, ja esityksiin tulee varata liput ennakkoon. Lisätiedot Life on a Leafin sivuilla

TEHDAS Teatterilla 30.10. klo 19 kuultavassa Ääniä Tehtaalta -konsertissa juhlitaan teatterimusiikkia: säveltäjiä, äänisuunnittelijoita ja -taiteilijoita. Ennen illan konserttia järjestetään erityisesti teatterimusiikin ja äänisuunnittelun ammattilaisille suunnattu Ääni taiteessa -paneelikeskustelu.  

Komitea ry juhlii viisivuotista taivaltaan gaalaillalla Utopia Clubilla 30.10. klo 19 alkaen. Esiintyjinä on yhdistyksen tukemista artisteista Rane & Co, Kupittaa, Princes of Nigeria ja Lawrence. Illan päättää Ronskibiitti.

Kulttuuria kaamosaikaan 

Kaupunginkirjaston Kaamos-tapahtumassa 12.11. koetaan kirjaston kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmasisältöjä tuunattuina tähän päivään. Illan kääntyessä yöksi lavalle kiipeää konsertoimaan ikoninen taiteilija Tuomari Nurmio

Tarjoilija, keitossani on homo! on Teatteri Kantanäyn illalliskabaree sateenkaaren kaikissa väreissä. Kabareelippu sisältää esityksen ja kolmen ruokalajin menun. Koko ilottelu tarjoillaan teatterin ravintola Viidennellä näyttämöllä 19.11.–18.12.

Kulttuuripääkaupungin ja Logomon yhteistä 10-vuotisjuhlaa juhlitaan 20.11., jolloin Logomo avaa ovensa kaikille kaupunkilaisille. Päivä huipentuu syntymäpäiväkonserttiin, jossa lavalle Lenni-Kalle Taipaleen kanssa astuvat suomalaiset eturivin tähtiartistit. Konsertin jälkeen Logomo muuntautuu Turun suurimmaksi yökerhoksi. 

Paljetteja, puuteroituja peruukkeja ja kimalletta marraskuun pimeyteen! Hurmaavan ylellinen iltatapahtuma Club Rococo ottaa Turun linnan salit haltuun 20.11., jolloin inspiroidutaan 1700-luvun tyylistä. 

Mykkäelokuva äänessä! -esityssarjassa nähdään ja kuullaan säestettyjä mykkäelokuvia. Esitykset toteutetaan Logomon LOGI-salissa 21.11., 26.11., 4.12. ja 10.12. 

Uuden Muotoilun Joulumarket täyttää Rettigin vanhan tehtaan kotimaisella muotoilulla 27.–28.11. Designmarket on samassa Design Open House, joka kutsuu tekemään, kokemaan ja designtuotteiden lisäksi tutustumaan muotoiluosaamisen monimuotoisuuteen. 

Martinkirkossa kuullaan Oopperakammari ry:n tuottama Puccinin Suor Angelica -ooppera 29.11., 2.12. ja 3.12. klo 19. Oopperan pääroolin laulaa turkulainen sopraano Annukka Kuivisto

Juha Allan Ekholmin Kaupunginosan kasvot on yhteisöllinen muotokuvaprojekti Martista. Näyttely on esillä Turun kaupunginteatterin ulkonäytöllä ja Galleria Space 81:ssä 7.–13.12. 

Johanna Sinkkosen interaktiiviseen I see you -mediataideteokseen voi osallistua Turun Tyttöjen talolla Varissuolla 9.12. klo 16–18. Teosta voi seurata samanaikaisesti myös verkkosivulta, joka avataan lähempänä tapahtumaa. Teoksen tallennetta esitetään kaupunginteatterin taideseinällä ja verkossa 13.12.21–2.1.22.

Turun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään Saaristo-oopperan Koria täti -monologiooppera 17.–18.12. Pääroolin esittää Päivi Nisula.

Juhlavuosi päättyy arvokkaasti Bachin Jouluoratorioon Kamarikuoro Key Ensemblen esittämänä. Martinkirkossa kuullaan oratorion kantaatit I–III 18.12.2021 klo 19.30 ja kantaatit IV–VI 2.1.2022 klo 19.30.

Juhlavuoden tapahtumat järjestetään koronatilanne ja voimassa olevat koronaohjeet huomioiden.