Turun kaupunginkirjaston koordinoima Sanojen sinfoniaa Lounais-Suomessa -hanke sekä Kirjan talo - Bokens hus ry järjestävät yhteistyössä lounais-suomalaisille nuorille mahdollisuuden tutustua pelien käsikirjoittamiseen Pelikässärikerhoissa.

Pelikässärikerhoja toteutetaan Lounais-Suomessa hankekuntien kirjastoissa sekä etäyhteyksin marraskuusta joulukuuhun. Kerhojen ohjaajana toimii sanataideohjaaja Hanna Dufva. Pelikässärikerhot on suunnattu 3.–6.-luokkalaisille sekä 7.–9.-luokkalaisille. 

 - Kerhoissa luodaan peleihin tarinoita, hahmoja ja maailmoja. Tapaamisissa ei koodata, mutta omaan tekemiseen voi yhdistää koodaamista, piirtämistä, musiikkia, scifiä, fantasiaa tai mitä vaan kiinnostuksen kohteitaan. Kerhossa ei edellytetä vankkaa kieliopillista osaamista, vaan kiinnostusta pelejä kohtaan. Toivotan kaikki mukaan rentoon ja hauskaan harrastukseen, kertoo Dufva.

Kirjan talolla uskotaan, että nuorten into lukemiseen syttyy omien mielenkiinnon kohteiden kautta.

 - Ei lukemista voida opettaa vain laittamalla kirja käteen ja sanomalla että lue. Kieli on nykymaailmassa läsnä niin monella eri tavalla. Nuoria tulee rohkaista tutustumaan ja luomaan kieltä ja kulttuuria heidän omista lähtökohdistaan käsin. Tutkimusten mukaan lapsia ja nuoria innostaa tarinoiden kertominen. Hyvä tapa oppia kerronnan rakenteita voi hyvin löytyä myös pelien kautta, kommentoi Kirjan talon toiminnanjohtaja Petri Tähtinen. 

Sanojen sinfoniaa Lounais-Suomessa -hankkeen tavoitteena on kehittää ja kokeilla erilaisia lukemisen edistämiseen liittyviä toimia hankealueen kirjastoissa. Pelikässärikerho on osa tätä toimintaa. Toteutustapansa vuoksi kerhoa voidaan tarjota kaikille hankekunnille välimatkoista tai resursseista riippumatta.