Planet Company -verkkoalusta mahdollistaa yritysten, yhteisöjen ja kaupunkien parhaiden ilmastotekojen jakamisen maailmanlaajuisesti. Turkulaislähtöinen palvelu mahdollistaa hyvien käytäntöjen oppimisen ja kopioimisen suoraan omaan toimintaa.

Planet Companyn ilmastoteko pähkinänkuoressa

  • Tarjoaa näkyvyyttä ilmasto- ja kestävyysteoille
  • Mahdollistaa tiedon vaihtamisen ja keskinäisen oppimisen, jolloin yritykset ja yhteisöt voivat hyödyntää toistensa osaamista ja kokemuksia
  • Arvioi tekojen laatua ja auttaa parantamaan vaikutusta
  • Mahdollistaa kuluttajille arvioida yritysten vastuullisuustoimia
  • Päästövaikutus on välillinen

Tutustu: planetcompany.com

5 KYSYMYSTÄ ILMASTOTEOSTA -SARJA

Hiilineutraalia Turkua tekemässä on kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Nostamme viidellä kysymyksellä esiin paikallisten toimijoiden ilmastotekoja. 

Tutustu sarjan muihin julkaisuihin.

Jokainen askel vie meitä kohti tavoitetta.

Esitimme viisi kysymystä ilmastoteosta Planet Companyn toimitusjohtaja Jussi Korpikoskelle.

1. Kuvaile ilmastotekoanne lyhyesti

Tarjoamme Planet Company -palvelun ja -verkkoalustan yritysten ilmasto- ja vastuullisuustekojen viestintään ja levittämiseen. Mahdollistamme yrityksille ja organisaatioille helpon ja tehokkaan online-palvelun tunnistaa jo tehtyjä vaikuttavia ilmasto- ja vastuullisuustekoja. Teot paketoidaan Planet Company -verkkoalustalla kiinnostavaksi viestinnän kokonaisuudeksi, ja tekoja voidaan jakaa alustalta kaikille sidosryhmille myös toimijoiden omissa kanavissa.

Verkkoalustan lisäksi tarjoamme yhteistyössä Turun kauppakorkeakoulun Planet Company -kurssin, jonka kautta yritys voi saada käyttöönsä opiskelijan muutaman viikon ajaksi. Opiskelija auttaa yritystä vastuullisen teon muotoilussa osaksi Planet Company -kokonaisuutta.  

Olemme Suomen nopeimmin kasvava kestävän kehityksen yhteisö.

2. Miten tekonne vähentää hiilidioksidipäästöjä?

Planet Companyn päästöjen vähentäminen tapahtuu välillisesti. Yritykset, yhteisöt ja kunnat oppivat toisiltaan hyviä käytäntöjä ja keinoja päästöjen vähentämiseksi, kun teko on arvioitu ja jaettu helposti ymmärrettävässä muodossa.  

3. Miksi teette ilmastotekoja ja miksi lähditte mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua?

Kehitämme Planet Company -palvelua jotta aidosti merkitykselliset ilmastoteot tulisivat entistä paremmin ihmisten (myös meidän tavallisten) tietoon, ja jotta niistä voisivat muutakin oppia ja ottaa mallia omaan toimintaan.

Halusimme liittyä mukaan rakentamaan hiilineutraalia Turkua koska uskomme että Planet Company -palvelu ja -verkkoalusta nopeuttaa koko tavoitteen toteutumista tekojen levittämisen kautta, sekä voi synnyttää myös globaalisti monistettavan toimintamallin kuntien ja kaupunkien saamiseksi hiilineutraaleiksi laajasti. Samoin on kunnia-asia tehdä tärkeää edelläkävijätyötä nimenomaan kotikaupunkimme kanssa.´

4. Minkälainen potentiaali alallanne on vähentää hiilipäästöjä ja millä keinoin?

Digitaalisten ratkaisujen avulla pystytään muuttamaan olemassaolevia toimintamalleja tehokkaammiksi ja helpommiksi, ja nimenomaan osallistumisen helppous on sitä mitä kestävä kehitys isossa kuvassa nyt tarvitsee.

5. Minkälaisen viestin haluat lähettää muille toimijoille?

Vielä ei ole liian myöhäistä varmistaa tuleville sukupolville turvallinen huominen. Olemme varmoja, että jos saamme jo hyväksi todetut, aidosti merkitykselliset teot leviämään maailmanlaajuisesti, voimme parantaa massiivisesti onnistumisen mahdollisuuksia. Turussa voimme luoda globaalisti monistettavan toimintamallin yrityksille, kunnille ja kaupungeille rakentaa turvallista ja kestävää huomista.