Turun kaupunki tekee syksyllä 2021 yhteistyötä sosiaalisen median vaikuttajan Joalin Loukamaan kanssa. Marraskuun aikana Joalin vierailee turkulaiskouluissa ilahduttamassa oppilaita ja opiskelijoita sekä puhumassa nuorille tärkeistä teemoista, kuten mielenterveysasioista.

Sosiaalisen median vaikuttajana tunnettu Joalin Loukamaa on syksyllä kiertänyt turkulaiskouluja osana yhteistyökuviotaan Turun kaupungin kanssa. Vierailuiden tavoitteena on nostaa esille ajankohtaisia teemoja, kuten mielenterveyteen ja kansainvälisyyteen liittyviä aiheita. Vierailujen aikana oppilailla on ollut myös mahdollista ottaa yhteiskuvia somevaikuttajan kanssa.

Vierailut alkoivat Puropellon koululta, jossa Loukamaa ja ilmaisutaidonlinjan oppilaat keskustelivat oppilaita askarruttavista aiheista. Loukamaa kävi myös ilahduttamassa ja moikkaamassa Ilpoisten ja Vähä-Heikkilän alakoulun oppilaita koulujen välitunneilla.

 

Oppilaat ja opettajat ovat olleet innoissaan Joalinin kouluvierailuista. Yksinäisyyden kokeminen ja sosiaalisen median luomat ulkonäköpaineet herättivät vierailujen aikana keskustelua ja nuoret olivat kiinnostuneita kuulemaan somevaikuttajan henkilökohtaisia kokemuksia näistä aiheista. Joalin kannusti oppilaita rohkeasti hakemaan apua mielenterveyteen liittyvissä asioissa sekä tavoittelemaan unelmiaan kansainvälistymisestä. 

HUOM! 19.11. suunniteltu paneelikeskustelu on toistaiseksi peruttu.