Sirkkalan päiväkeskukselle saneerataan väistötila Mäntymäen alueen entiseen pesularakennukseen (rakennus nro 7) osoitteeseen Kunnallissairaalantie 20. Tila vuokrataan käyttöön saneerauksen jälkeen kesäkuun 2022 alussa.

Sirkkalan päiväkeskus toimii tällä hetkellä Mäntymäen sairaala-alueella rakennuksessa 25 osoitteessa Luolavuorentie 2. Työntekijöillä on ollut nykyisessä tilassa sisäilmaoireilta, joihin jo tehdyillä toimenpiteillä ei ole saatu helpotusta.

Väistötilan vuokraaminen voidaan aloittaa siinä vaiheessa, kun muutostyöt mm. putkityöt valmistuvat arviolta 1.6.2022. Väistötila tarvitaan siihen asti, kunnes päihdehuollon monipalvelukeskus valmistuu vuoden 2024 aikana.  

Sirkkalan päiväkeskus tarjoaa turkulaisille päihderiippuvaisille henkilöille maksutonta arjen tukipalvelua ja päivätoimintaa. Henkilökunta auttaa viranomaisasioiden hoitamisessa, asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Henkilökunta tukee ja motivoi asiakkaita päihteiden käytön vähentämiseen.

Päiväkeskuksessa voi käydä suihkussa ja pesettää pienen määrän vaatepyykkiä. Lisäksi aikaa voi viettää lehtien, tv:n tai pelien parissa. Asiakkailla on mahdollisuus arkisin maksuttomaan aamupalaan ja lounaaseen, päiväkeskuksessa asioi päivittäin 60–80 asiakasta. Päiväkeskus on erittäin tärkeä palvelu kaikkein huonoimmassa asemassa oleville asiakkaille. Vuonna 2020 käyntejä oli 11 908 ja aukiolopäiviä 250.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti väistötilan vuokrauksesta kokouksessaan 10.11.2021.