Kerhot on valittu koulukohtaisesti lasten ja nuoret harrastustoiveet huomioon ottaen.

Syksyn aikana on käynnistynyt yli 80 Harrastamisen Turun mallin kerhoa eri puolilla Turkua. Yli 60 kerhoa järjestetään turkulaisten peruskoulujen tiloissa. Koulujen tiloissa pyörivien kerhojen lisäksi uusia harrastusryhmiä on käynnistynyt myös Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa, kolmella eri nuorisotilalla (Syvälahti, Aunela ja Ypsilon) sekä kuudessa eri lähikirjastossa (Ilpoinen, Nummi, Pansio, Varissuo, Hirvensalo ja Yli-Maaria). Lisäksi yläkoululaisille käynnistyi harrastusryhmiä Kupittaan alueen harrastuspaikoissa.

Tavoitteena lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen

Koulujen harrastustarjonta on monipuolista ja maksutonta. Turkulaiset lapset ja nuoret pääsivät aloittamaan harrastuksen mm. sirkuksen, parkourin, kuvataiteen, kädentaitojen, teatterin, sanataiteen, valokuvauksen, arkkitehtuurin, kuntosalin, pelisuunnittelun ja breakdancen parissa.

Koulujen harrastustarjonta on monipuolista ja maksutonta.

– Ensimmäinen aalto syksyn uusien harrastusryhmien käynnistämisessä on nyt tehty, ja lisää harrastustoimintaa suunnitellaan ja käynnistetään vielä lukuvuoden mittaan budjetin rajoissa. Varsinkin yläkoululaisille on vielä suunnitteilla lisää harrastustarjontaa, projektipäällikkö Rebekka Hermonen kertoo.

Harrastamisen Turun mallin tavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Turussa mallia toteutetaan vapaa-ajan palvelukokonaisuuden sekä kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden yhteistyönä.

Tutustu koulukohtaisiin harrastelukkareihin

Tiedot kunkin koulun yhteydessä järjestettävistä harrastusryhmistä löytyvät verkosta Turun koulukohtaisista harrastelukkareista osoitteesta turku.fi/harrastelukkarit. Koulujen kerhot on pääasiallisesti suunnattu oman koulun oppilaille ja ne ovat maksuttomia, jollei toisin mainita.

Harrastamisen Turun mallin kerhot jatkuvat myös kevätlukukaudella. Tarkemmat kerhokohtaiset tiedot julkaistaan tammikuun 2022 aikana. 

Lisätietoja: Lasten ja nuorten harrastaminen