Turun kaupunki kutsuu asukkaat ja eri sidosryhmät mukaan laatimaan Turun yhteistä Kulttuurilupausta. Syksyllä 2021 käynnistyneen Kulttuurilupaus-työn lopputuloksena syntyy taiteen, kulttuurin ja kulttuurihyvinvoinnin yhteinen strateginen ja visionäärinen näkymä vuoteen 2029 asti. Kulttuurilupausta laaditaan laaja-alaisesti yhteistyössä ja sen on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.

Osallistu ja vaikuta!

Kerro kantasi -kysely osoitteessa kerrokantasi.turku.fi/kulttuurilupaus (avoinna 10.11.–6.12.)

Avoimet Kulttuurilupaus-tilaisuudet Turun Kaupunginteatterissa (Itäinen Rantakatu 14)

  • keskiviikkona 24.11. klo 14–17 (ilmoittautuminen on päättynyt)
  • keskiviikkona 1.12. klo 14–17, osallistuminen vain etänä, (ilmoittautuminen on päättynyt)

– Taide, kulttuuri ja kulttuurihyvinvointi ovat mukana kaupungin strategiassa ja sen ohjelmissa, joita päivitetään parhaillaan. Pormestariohjelmaan sisältyy kulttuurin kärkihanke, jonka pohjana Kulttuurilupaus tulee toimimaan. Kulttuurilupaus on koko kaupungin yhteinen asia, joten kutsumme kaikki mukaan suunnitteluun ja ideointiin! korostaa Turun kaupungin vapaa-aikajohtaja Minna Sartes.

Kulttuurilupaus-työstöön ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kaupungin asukkaista, työntekijöistä ja kaupunkitoimijoista taiteen ammattilaisiin, yhdistyksiin ja muun vapaan kentän toimijoihin. Turun kaupunkia tässä työssä tukevat KPMG ja Ramboll. 

Kulttuurilupauksen osallistavaa prosessia ja valmista lopputulosta tulkitsevat turkulaiset taiteilijat, animaatiotaiteilija ja kuvittaja Sade Lahti sekä tänä vuonna Aboa-palkittu sanataiteilija Veera Vähämaa. Lahti visualisoi Kulttuurilupauksen työstöä ja lopputulosta sarjakuvapäiväkirjan omaisesti, eri tyylein ja tekniikoin toteutetuilla kuvilla. Vähämaa koostaa korvarunomenetelmällä yhteisöllisen teoksen, tekstikollaasin. Sanataiteilija tiivistää Kulttuurilupauksen osallistamistilaisuuksien puheesta runomuotoisen tekstin, josta yksittäisiä puhujia ei kuitenkaan tunnista.

Tulossa kaksi avointa Kulttuurilupaus-tilaisuutta, 
mielipiteitä kerätään myös Kerro kantasi -palvelussa

Vapaa-ajan palvelukokonaisuus järjestää Turun Kaupunginteatterissa kaksi kaikille avointa tilaisuutta 24.11. ja 1.12. klo 14–17. Ensimmäiseen voi osallistua joko paikan päällä (rajoitettu osallistujamäärä) tai etänä, jälkimmäiseen vain etänä. Tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen.  

Oman mielipiteensä, ideansa ja kommenttinsa Kulttuurilupaukseen voi välittää myös Kerro kantasi -palvelun kautta 10.11.–6.12.2021. Kyselyssä voi muun muassa vastata, miten kulttuuri voisi yllättää, missä haluaa kokea ja tehdä kulttuuria ja mitkä osallistumisen tavat kokee mielekkäiksi sekä miten toimijat, tekijät ja asukkaat voivat yhdessä edistää kulttuuria ja taidetta Turussa. Sana on myös vapaa. 

Lisäksi kutsutuille sidosryhmille on neljä erillistä Kulttuurilupaus-tilaisuutta marras–joulukuun aikana.