Tatu ja Patu, nuo Outolan iloiset ja suloiset pikku veijarit, nähdään Turussa 17. marraskuuta lähtien. Pop up -teatterin tuo tuoreen ja muovijoulupukilta tuoksuvan koko perheen esityksen ensi kertaa näyttämölle. Esityksen voi katsoa myös striiminä kotisohvalta.

Supersuosittuun kirjasarjaan perustuva upouusi teos virittää joulun tunnelmaan Manillan idyllisen kulttuuritehtaan Danasalissa 19. joulukuuta asti.

- Tatu ja Patu ovat juuri oikeat henkilöt luomaan outoa taikaa joulun odotukseen, kertoo esityksen dramatisoinut ohjaaja Sami Rannila.

Tarinassa Tatu ja Patu tulevat viettämään joulua parhaan ystävänsä Veeran luokse. Veeraa tosin ei näy missään, vaikka osoite on oikea. Tämä ei kuitenkaan estä Outolan kaverusten valmistautumista jouluun. Paljon on hommia eikä kaamea jouluströsselikään estä joulumielen kohoamista sfääreihin. Uunissa valmistuu näppärästi makoisa joulun ajan sesonkikasvislaatikko, jonka kyytipojaksi on hyvä imeä kaakaota. “Onneksi pakkasimme kaakaon mukaan tilaa säästäen pystyviikattuihin alushousuihin imeytettynä” veljekset kiteyttävät. Tunnelmaa tiivistää entisestään kellarissa vieraileva salaperäinen, punapipoinen mies. “Oho, aito tonttu” veljekset huokaavat. Kauniiksi lopuksi Veerakin pääsee antamaan kavereillensa pehmoiset paketit.

 - Veljesten käsitys joulun perinteistä saattaa tosin hieman poiketa totutusta, naurahtaa esityksen tuottaja Kristina Vahvaselkä.

Sopivasti vinksahtaneen, lasten joululaulukirjasta ulos pursuavan joulumusiikin on luonut Eemeli Kauppinen.  “Painetaan nappia ja nautitaan joulusta” toteaa Tatu. “Ja sanojahan ei tarvitse kirjasta katsoa, koska nämä ovat niitä kaikille tuttuja lauluja” jatkaa Patu.

Esityksen videoista vastaa Kalle Tulander. Hän kertoo esityksen tulevasta tallenteesta.

 

- Esityksen tallenne ei ole tyypillinen esitystallenne. Kyseessä on enemmänkin tv-elokuvamainen versio lavaesityksestä. Tallenne sisältää myös kuvamateriaalia harjoituksista ja työryhmän mietteitä esityksen valmistamisesta, Tulander kertoo. 

Joulukiireiden keskellä ja joulun pyhinä voi siis rentoutua Outolan veljesten matkassa tulemalla katsomaan esitystä Manillan Danasaliin tai omalta kotisohvalta käsin. Esityksen tuotannosta vastaa Vahva Productions ja sen valmistamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Turun teatterisäätiö.

Esiintyjät: Markus Niemi, Valtteri Haliseva, Hannu Pajunen ja Satu-Lotta Pitko
Työryhmä: Sami Rannila (dramaturgia ja ohjaus), Eemeli Kauppinen (musiikin sävellys ja sovitus), Antton Kainulainen (valot), Anniina Kuula (puvut), Niina Suvitie (lavastus), Minna Pilvinen (maskeeraus), Kalle Tulander (videot), Kristina Vahvaselkä (tuottaja)
Esityspaikka: Turussa Manillan Vanhan Viinatehtaan Danasali, Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku.

Tarkemmat tiedot esityksestä: tatunjapatunjoulu.fi

Kuva: Jussi Virkkumaa