Heikkenevän koronatilanteen vuoksi Turun kaupunki ottaa käyttöön koronapassin yli 50 hengen tilaisuuksissa. Toiminta jatkuu normaalisti Turun kaupungin liikuntapaikoilla, pois lukien yleisötilaisuudet ja tapahtumat sekä Lasten liikunnan ihmemaa, jossa koronapassi tarkistetaan yli 16-vuotiailta Ilpoisten ja Kupittaan toimipisteissä.

Lisätietoja:

turku.fi/korona

Turun kaupungin liikuntapaikoilla otetaan käyttöön rajoitukset, jotka perustuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökseen 15.11. Päätöksen mukaan yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää 16.11.–16.12 välisellä ajalla ottamalla käyttöön koronapassin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Koronapassi tarkastetaan yli 16-vuotiailta.

Toiminta jatkuu lähes normaalisti

Toistaiseksi mm. seurojen harjoitusvuorot ja liikuntapaikkojen toiminta jatkuvat normaaliin tapaan, mutta Lasten liikunnan ihmemaassa yli 16-vuotiaiden tulee varautua näyttämään koronapassia Ilpoisten ja Kupittaan toimipisteissä. Kaikkiin ihmemaan tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Myös uimalaitoksissa ohjattujen tuntien ennakkoilmoittautuminen jatkuu.

Koronapassin käyttöönotto tulee järjestää mm. yli 50 hengen tilaisuuksissa. Lisäksi urheilutapahtumissa, -otteluissa ja -turnauksissa, jos paikalla on yleisöä. Näissä tilaisuuksissa koronapassin tarkastamisvastuu on tilaisuuden järjestäjällä.  

Yleisötilaisuuksien järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin ja näin mahdollistaa passin omaavien henkilöiden osallistumisen tilaisuuksiin ilman aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia.

Kaupungin liikuntapaikoilla on edelleen voimassa aiemmin tiedotetut suositukset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytön, turvaetäisyyksien noudattamisen sekä käsi- ja yskimishygienian osalta. Turun kaupungin liikuntapalvelut muistuttaa olemassa olevista suosituksista erityisesti sisätilojen aula- ja pukutiloissa ja maskin käyttö on suositeltavaa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Sairaana ei tule lähteä liikuntapaikoille.