Museokaupoista löytyy monipuolinen valikoima mielenkiintoisia kirjoja joululahjaksi niin aikuisille kuin lapsille. Etu on voimassa 18.11.–23.12.

Museokaupat

 • Apteekkimuseo ja Qwenselin talo
  Avoinna tisu klo 1018
  Läntinen Rantakatu 13b
 • Turun linna (sisäpihalla)
  Avoinna tisu klo 1017.45
  Linnankatu 80
 • WAM
  Avoinna ti, pe–su klo 10–17, ke–to klo 11–20
  Itäinen Rantakatu 38

Museokauppa kauppakeskus Hansassa 15.11.–23.12.

Kirjavinkkejä pukinkonttiin

Merja Leppälahti: Perinnejoulu
Joulu on samanaikaisesti ikivanha ja aina uusi. Tutut perinteet liittävät meidät menneisiin sukupolviin ja vanhan ajan jouluun. Kirjan vinkkien avulla perinteistä voi valita ne itselle rakkaimmat asiat ja ihanimmat ideat. Mistä syntyy sinun joulutunnelmasi? Merja Leppälahti on turkulainen folkloristi ja vannoutunut jouluihminen.

Veli Pekka Toropainen: 13 pyöveliä – Päätöntä menoa 1600-luvun Turussa
Kirja valottaa turkulaista elämänmenoa kolmentoista pyövelin kautta heidän kertoessaan työtehtävistään ja elämästään. Veli Pekka Toropainen on aiemmin kirjoittanut suuren suosion saaneen 39 tarinaa 1600-luvun turkulaisnaisista -teoksen ja nyt saman aikakauden elämää tarkastellaan pyöveleiden toiminnan kautta. Mestauskertomusten lisäksi teoksessa on 39 tuomitun tarinat. Nämä kaikki perustuvat osittain sanatarkasti 1600-luvun oikeuspöytäkirjoihin. Lue lisää.

Veli Pekka Toropainen: 39 tarinaa 1600-luvun turkulaisnaisista
Kirjan kaupunkilaisnaiset – mahtilesket, porvarskat, kapakkaruusut, piiat – elivät 1600-luvun Turussa. Tarinat eivät ole kuvitteellisia, tarinat ovat koottu oikeuslähteistä ja niistä kuuluu naisten ääni liki neljän sadan vuoden takaa. Tarinat kerrotaan tiivistettyinä ja osittain myös sanatarkasti, niin kuin ne on sen ajan pöytäkirjoihin kirjattu. Lue lisää.

Jenna Kostet: Margaretan synti
1600-luvun Turkuun sijoittuva historiallinen romaani kertoo todelliseen henkilöön perustuvan tarinan miehensä murhasta tuomitusta Margareta Kittistä.

Ilari Aalto: Matkaopas keskiajan Suomeen
Matkaoppaan muotoon puettu historiateos kuvaa elämää vuoden 1400 Suomessa eli Ruotsin Itämaassa niin kuin paikalle saapunut matkailija sen näkisi. "Pimeän keskiajan" kehnosta maineesta huolimatta keskiaikainen Suomi osoittautuu varsin kiehtovaksi, inhimilliseksi ja kansainväliseksi paikaksi.

Maria Petersson: Historian jännät naiset
Jännittävä kokoelma kertomuksia naisista, jotka historian kirjoitus on unohtanut. Mitä yhteistä on tekoparrassa pelanneella baseball-tähdellä, kolumbialaisella huumepomolla, Yhdysvaltain sisällissodan sankarilla ja japanilaisella samurai-soturilla? He olivat kaikki naisia. Historian jännät naiset marssittaa esiin liudan kiinnostavia naisia, jotka ovat jääneet suurmieshistorian varjoon: kiinnostavia, uskomattomia, kauheita, törkeitä, sankarillisia ja ennen kaikkia jänniä persoonia. Heidän elämäntarinansa saavat lukijan haukkomaan henkeä ja kysymään: miksi en ole kuullut heistä aiemmin?

Sinikka Piippo: Suomen luonnon lääkekasvit
Suomen luonnon lääkekasvit esittelee 50 keskeisintä suomalaista lääkekasvia ja kertoo, kuinka ne vaikuttavat ja miten niitä käytetään. Tieto lääkekasveista ja niiden käytöstä perustuu pitkään perinteeseen ja nykyaikaisiin tutkimustuloksiin. Esitellyt kasvit ovat tehokkaita mutta turvallisia. luontoäidin aarreaitasta löydät avun uupumukseen, unettomuuteen, suolistovaivoihin, kohonneeseen verenpaineeseen ja erilaisiin kipuihin. Kirja kertoo, miten ja mihin kasvi tehoaa ja miten sitä käytetään. Anna luonnon lääkitä ja ennaltaehkäistä! Sinikka Piippo on kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija.

Aikuisten ystäväkirja
Aikuisten ystäväkirja, jossa tilaa 22 ystävän kirjoituksille, lisäksi lopussa tilaa ystävien syntymäpäivien kirjoittamiselle. Jokaiselle ystävälle kahden aukeaman verran kysymyksiä.

Otto Latva: Merihirviöt
Kuvitteellisten merihirviöiden ja etäisten, tavoittamattomien luontokappaleiden monimuotoisuus esittäytyy tämän kirjan sivuilla sanoin ja kuvin. Kulttuurihistorioitsija Otto Latvan mukaansatempaava teksti vie lukijan matkalle vuosisatojen taakse, kun merta ja sen elämän kirjoa määritteli vielä vahvasti mielikuvitus.

Juha Nurminen, Niko Kettunen: Meren lumo - elämää pinnan alla
Kirja on rakkaudentunnustus merelle. Huikaisevat vedenalaiset valokuvat vievät matkalle maailman merille. Niko Kettunen valottaa meren evoluutiota ja elämää sekä hänen pakinankaltaiset tarinansa yksittäisistä merenelävistä tekevät kirjasta ainutlaatuisen lukukokemuksen.

Joululahjat museokaupoista. Turun linnan piparkakkumuotti 5,50 €, museohunaja 9 €, Museokortti 72 €.