JHL:n ja Jytyn lakko päättyi keskiviikkona 1.12. klo 16.00. Lakon aikana raaka-ainetilauksia ei ole pystytty tekemään normaalisti, joten lämpimän ruoan valmistusta ei voida kaikissa keittiöissä heti aloittaa. Päivitetty: 2.12.2021.

Lisätietoja

Huoltajia tiedotetaan lakon vaikutuksista myös Wilmassa.

Arkea: Usein kysyttyä JHL:n ja Jytyn lakosta -informaatiosivu

Koulu- ja päiväkotiruoan tarjoilu tullaan vielä huomenna 3.12. järjestämään samoin kuin lakon aikana. Tarjolla on sekä lämmintä että kylmää ruokaa, mutta yhä useampaan kouluun ja päiväkotiin pystytään toimittamaan lämmintä ruokaa.

Yksittäiset oppilaitokset ja päiväkodit tiedottavat huoltajia erikseen evästarpeesta Arkealta saamansa tiedon pohjalta.  

Tilanne normalisoituu tiistaina 7.12.2021, vaikka ruokalistassa saattaa olla vähäisiä muutoksia.

Huomioi eväitä valitessa

Kotoa tuotavien eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä mahdollisuutta kylmäsäilytykseen tai eväiden lämmittämiseen ei ole. Mitään erityisen pilaantumisherkkää ei kannata mukaan pakata. Eväät tulee myös nimikoida ja voimakkaasti allergisoivia raaka-aineita (esim. pähkinät) pyydetään välttämään. Tilanteen poikkeuksellisuuden huomioon ottaen, kannattaa vanhempien lähteä siitä, että eväsastioita käytetään myös ruokailuastioina. Lisäksi lapsen eväsrasia kannattaa nimikoida, jotta vältetään sekaantumiset.
  
Vanhempia pyydetään myös harkitsemaan, onko mahdollista esimerkiksi tarjota päivähoidossa olevalle lapselle aamupalaa kotona.

Lakko päättyy 1.12. klo 16.00

Arkea ja ammattiliitot pääsivät neuvottelutulokseen tiistaina 30.12. Neuvottelutulos syntyi neuvotteluissa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n, Ammattiliitto Jyty ry:n sekä Tekniikka ja Terveys KTN ry:n kanssa. Sopimuksen synnyttyä myös JHL:n ja Jytyn 17.11. aloittama lakko päättyy 1.12.2021 klo 16.00.

Arkean tiedote (1.12.): Arkea ja ammattiliitot pääsivät neuvottelutulokseen – lakko päättyy 1.12. klo 16.00 (epressi.com)

Arkea: Koulujen terveysturvallisuus varmistetaan

JHL ja Jyty aloittivat lakon Arkeaa vastaan keskiviikkona 17.11 sen jälkeen, kun yhtiö kertoi suunnittelevansa siirtyvänsä noudattamaan pääkilpailijoidensa kanssa samoja työehtosopimuksia. 

Peruskoulujen siivous hätätyönä aloitettiin maanantaina 22.11. Hätätyömääräys annettiin, jotta terveysturvallisuus voidaan taata kouluissa ja päiväkodeissa. Avin viranomaispäätöksen mukaan hätätyötä voidaan teettää vain perjantaihin 26.11. saakka.

Arkea on lakkoilusta huolimatta ollut koko ajan valmis neuvottelemaan henkilöstön ja ammattiliittojen kanssa. Arkea on neuvotellut kuluvalla viikolla Arkeassa työskentelevien JHL: n ja Jytyn luottamushenkilöiden kanssa. Henkilöstön edustajien kanssa on käyty jatkuvia neuvotteluja yhteistoiminnan hengessä. Rakentavan neuvotteluilmapiirin luomiseksi Arkean johto toivoo, että henkilöstö palaa töihin.

Arkean tiedote (19.11.): Koulujen terveysturvallisuuden turvaamiseksi Arkea käyttää oikeutta määrätä hätätyötä

Asiasanat: