Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli mm. kaavoituksen esiselvitystä, joka koskee lisärakentamista Tuureporinkadulla. Myös Flemminginkadulla sijaitsevan asuinkerrostalon käyttötavan muuttaminen väliaikaiseen majoitustoimintaan oli esillä.

Kaavoituksen esiselvitys; Tuureporinkatu 11 a

Kaavoitus on laatinut esiselvityksen asemakaavanmuutoksen laatimisesta Tuureporinkatu 11a:han. Maanomistaja on hakenut aloitteellaan mahdollisuutta korottaa Tuureporinkadun suuntaista siipiosaa kahdella kerroksella hotelliliiketoimintaan tai asumiseen.

Esiselvityksen perusteella kaavoitus ei ole pitänyt kaavahanketta tarkoituksenmukaisena, koska alueen kulttuuriympäristön arvot ja rakennuksen suojeluarvot rajoittavat rakentamista. Tämän perusteella kaupunkiympäristöjohtaja on päättänyt, ettei kaavahanketta sisällytetä kaavoitusohjelmaan eikä sitä käynnistetä.

Lautakunta päätti, että kaava-aloitteen käsittely liitetään Matkakeskuksen kaavoituksen yhteyteen.

Poikkeamispäätös; Asuinkerrostalon käyttötarkoituksen osittainen muutos

Fleminginkatu 5:ssä sijaitsevan asuinkerrostalon käyttötarkoitukselle on haettu muutosta, joka mahdollistaisi myös majoitustoiminnan. Lautakunnalle esitettiin, että poikkeaminen hyväksytään ehdollisesti siten, että rakennuksen pitää täyttää sekä asuinhuoneistoja että majoitustiloja koskevat olennaiset tekniset vaatimukset, jotka määritellään tarkemmin rakennusluvassa.

Rakentamiselle asetettavat vaatimukset ovat erilaisia majoitustilojen ja asuinhuoneistojen osalta.

Jotta asuntoja voidaan käyttää sekä lyhyeen- että pysyvään asumiseen, on asuntojen ja rakennuksen täytettävä asumisen lisäksi myös majoitustilaa koskevat tekniset vaatimukset.

Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kiinteistötoimitusmaksutaksan tarkistaminen

Lautakunta hyväksyi kiinteistötoimitusmaksutaksan korottamisen vuoden 2022 alusta lukien. Hintojen korotus yleisimpien toimitusten tai toimenpiteiden osalta on 3-11 prosenttia.

Taksa perustuu keskimääräisten kustannusten perusteella laskettuihin toimituskohtaisiin maksuihin tai työhön käytetyn ajan perusteella määräytyvään työkorvaukseen. Taksaa on viimeksi tarkistettu 1.1.2019.

Kokouksen pöytäkirja