Turun kaupunki muistuttaa maskin käytöstä sisä- ja ulkotiloissa. Nopeasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi kaupunki velvoittaa maskin käyttöön kaupungin palveluissa ja ottaa käyttöön maskipakon joukkoliikenteessä.

LISÄÄ TIETOA TURUN KORONATILANTEESTA JA ROKOTUKSISTA

Korona leviää nyt koko kaupungissa ja kaikissa ikäryhmissä. Sairaalahoitoon on joutunut myös nuoria aikuisia. Sairaala- ja tehohoitoon joutuneet ovat pääosin rokottamattomia. Rokotuksen ottaminen on tässä epidemiatilanteessa erittäin tärkeää.

Maskipakko otetaan käyttöön Föli-busseissa perjantaista 26.11. alkaen. Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Kaupungin palveluissa työntekijät käyttävät maskia ja samaa edellytetään myös asiakkailta. Palvelut toimivat normaalisti.

Koronapassin käytön laajentamista myös kaupungin muissa palveluissa harkitaan, jos tilanne ei parane. 

-Koronapassin käyttöä voidaan laajentaa kaupungin vapaa-ajan palveluihin, jos koronatilanne vielä pahenee, sanoo Turun tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi.

Kouluissa maski on käytössä neljänneltä luokalta lähtien. Päiväkodit ja koulut toimivat normaalisti lähiopetuksessa.

Suunnitteilla olevat loppuvuoden sisätiloissa järjestettävät juhlatapatumat, kuten itsenäisyyspäivän juhlallisuudet järjestetään koronapassitilaisuuksina. Joulurauhan julistus järjestetään myös näillä näkymin. Tilaisuuden järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Kaupungin työntekijöitä ohjeistetaan etätyöhön

Kaupunginhallituksen maanantain 29.11. kokous pidetään läsnäkokouksena maskien kanssa. Toimielinten kokoukset voidaan järjestää etänä tai läsnäkokouksina maskien kanssa puheenjohtajan päätöksen mukaisesti. 

Kaupungin työntekijät käyttävät maskia työpaikoilla. Toimistotyötä ja muuta etätyön mahdollistavaa työtä tekevät työntekijät siirtyvät etätyöhön siten, että vain aivan välttämättömimmät kokoukset ja tapaamiset voidaan järjestää lähitapaamisina maskien kanssa.

Turun kaupungin työntekijöitä ohjataan myös jäämään etätyöhön, jos työntekijällä ei ole kahden rokotteen antamaa suojaa.

-Sekä kaupungin työntekijöitä että kaupunkilaisia koskevin toimin pyritään nyt saamaan heikentynyt koronatilanne kuriin, sanoo Turun tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi.

Asiasanat: