Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi on julkaistu ja liput ovat myynnissä.

Kausi alkaa 13.–14.1.2022 taiteellisen johtajan Olli Mustosen konserteilla. Mustonen on loihtinut ohjelmiston, joka vie kertomusten maailmaan ja tarunhohtoisiin tunnelmiin Pjotr Tšaikovskin, Carl Nielsenin, Jean Sibeliuksen ja Nikolai Rimski-Korsakovin sävelillä. Solistina on Janne Thomsen, Tanskan tunnetuimpia huilisteja. Mustosen konserteissa 3.–4.2. solistina loistaa puolestaan pianisti Eldar Nebolsin ja ohjelmassa on Gioachino RossininSergei Rahmaninovin sekä Sergei Prokofjevin musiikkia. Olli Mustonen nähdään kauden aikana myös kamarimusiikin parissa. 22.4. koetaan ensimmäinen taiteellisen johtajan kamarimusiikki-ilta Konserttitalossa.

Steven Isserlis ja muita huipputaiteilijoita

Yksi kauden kohokohdista on sellon supertähti Steven Isserliksen vierailu 31.3.–1.4. Isserlis konsertoi maailman johtavien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa ja hurmaa aina uusia yleisöjä. Olli Mustosen johtamissa konserteissa Isserlis tulkitsee William Waltonin sellokonserton, jonka hän on myös levyttänyt.

Kevään mittaan sinfoniasarjassa nähdään useita kotimaisia ja kansainvälisiä huipputaiteilijoita. Münchenin kamariorkesterin ylikapellimestari Clemens Schuldt, joka debytoi TFO:n edessä syksyllä 2020, palaa johtamaan konsertillisen Johannes Brahmsin, Benjamin Brittenin ja Pjotr Tšaikovskin musiikkia 20.1. Solistina nähdään Nikita Boriso-Glebsky, vuoden 2010 Sibelius-viulukilpailun voittaja. Norjalaiset kapellimestari Eivind Aadland ja pianisti Håvard Gimse viihdyttävät kuulijaa Richard Straussin, W. A. Mozartin ja Edvard Griegin sävelillä 27.1. Kapellimestari Ari Rasilainen ja viulisti Ulf Wallin nähdään lavalla 3.3.

Päävierailija Julian Rachlin esiintyy tänä keväänä 24.–25.3. kapellimestari Aku Sorensenin kanssa. Rachlin tarttuu konsertissa Igor Stravinskyn virtuoottiseen viulukonserttoon. Barokkimusiikkia on luvassa 6.5. Kreeta-Maria Kentalan johdolla. Kausi päättyy Nuorten solistien konserttiin 25.5.

Kreeta-Maria Kentala (c) Ulla Nikula

Laulumusiikin ystäville kevätkausi tarjoaa viisi konserttia

Kansainvälisen oopperamaailman tähti Audun Iversen saapuu Turkuun 10.3. konserttiin tulkitsemaan Gustav Mahlerin Rückert-laulut. Konserttia palaa johtamaan suosittu Christian Kluxen, ja ohjelmistossa on myös muun muassa Dmitri Šostakovitšin massiivinen 8. sinfonia. Toukokuussa 12.–13.5. sopraano Anu Komsi tulkitsee Kaija Saariahon neljään Eino Leinon runoon sävelletyn laulusarjan Leino-laulut. Saariaho on omistanut teoksen Komsille, joka on myös kantaesittänyt teoksen. Eva Ollikaisen johtamassa konsertissa kuullaan lisäksi muun muassa Jean Sibeliuksen Luonnotar.

Lisäksi perinteisessä Katedraali soi -konsertissa 10.2. kuullaan tänä vuonna Joose Tammelinin Requiem Chorus Cathedralis Aboensiksen, sopraano Suvi Väyrysen sekä tenorin voimin. Pääsiäiskonsertissa pitkäperjantaina 15.4. kuullaan Giocomo Puccinin Messa di Gloria sekä Arvo Pärtin Trisagion. Solisteina loistavat tenori Joska Lehtinen, baritoni Arttu Kataja sekä kuorot Chorus Cathedralis Aboensis ja Turun konservatorion kamarikuoro. Vappukonsertissa 1.5. Maria Lund sekä Tero Harjunniemi viihdyttävät kuulijaa italialaisen musiikin parhailla paloilla.

Audun Iversen (c) Gisle Bjornebye

Lapsille Muumit ja Eppu Nuotion kirjoittama Sinä olet kaunis

TFO kutsuu lapsiperheet Muumiperheen lauluretkelle 19.3. Konsertissa kuullan vuoden 2015 Vuoden lastenlevyn Emman saaneelta Muumiperheen lauluretki -levyltä muumilauluja sinfoniaorkesterille sovitettuna. Esiintyjinä nähdään Eija Ahvo ja Markus Bäckman sekä Puolalan musiikkiluokkien 4e ja 3e -luokat. Kuvituksesta vastaavat Riina ja Sami Kaarla. Lisäksi 7.4. lasten musiikkisalongissa kuullaan musiikkisatu Sinä olet kaunis. Musiikkisatu perustuu Eppu Nuotion kirjoittamaan ja Kristiina Louhen kuvittamaan samannimiseen lastenkirjaan ja sen on sävel-tänyt Timo Klemettinen.

Musiikkisatu sinä olet kaunis, piirroskuva (c) Kristiina Louhi

Kausikortit tekevät paluun

Kevätkaudella myyntiin palaavat kausikortit. Torstai- ja Perjantai-kausikortit ovat pääsylippu kyseisen viikonpäivän orkesterikonsertteihin. Deluxe-kausikortilla puolestaan paikka on varattu jokaiseen orkesterikonserttiin. Lisäksi myynnissä on erilaisia pienempiä sarjalippuja yksittäislippujen lisäksi. TFO:lla on kausikorttilaisia yli 800, ja joukkoa yhdistää rakkaus musiikkiin ja into kokea uusia konserttielämyksiä. Vanhojen kausikorttilaisten paikat on pidetty tallessa, ja oman paikan voi lunastaa 17.12.2021 mennessä. Uudet kausikortit ovat myynnissä 14.1.2022 asti.

Asiasanat: