Kesällä 2021 Kirkkopuiston Terassilla nähtiin valokuvaaja Vesa Aaltosen Turku-aiheisiin valokuviin pohjautuva ulkoilmanäyttely Greetings from Turku. Projekti saa nyt jatkoa näyttelyä täydentävällä Greetings from Turku -valokuvakirjalla.

Greetigs from Turku -valokuvakirja esittelee kappaleen kauneinta Turkua pienten saatetarinoiden kera.

Kirja on käännetty kolmelle kielelle ja sen toteuttamisesta vastaa pääosin Vesa Aaltonen kahden tyttärensä, Ilona ja Vilma Aaltosen kanssa. Kirjan ulkoasun on suunnitellut visuaalinen suunnittelija Ilona Aaltonen. Suomenkielisestä tekstistä vastaa pääosin FM Vilma Aaltonen. Myös englanninkielinen käännös on hänen käsialaansa. Ruotsinkielisestä käännöksestä vastaa intendentti Ulrika Grägg.

Kirja julkaistaan ja siihen pääsee tutustumaan Uuden Muotoilun Joulumarket -tapahtumassa Rettigin tehtaalla (os. Nunnankatu 4) 27.–28.11. Market on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11- 17.

Vesa Aaltosen Greetings from Turku -projekti toteutettiin osana Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlan ohjelmaa ja sitä on tukenut Turun kaupungin kaunistamisrahasto.

Kuvassa Vesa Aaltonen ja yksi hänen valokuvanäyttelynsä teoksista Kirkkopuiston Terassilla kesällä 2021. Kuva: Roosa Karhu